Διεθνής διάκριση για το ελαιόλαδο της Μαρώνειας στην Ροδόπη

Διεθνής διάκριση για το ελαιόλαδο της Μαρώνειας στην Ροδόπη

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε σε διεθνή διαγωνισμό στο Λονδίνο ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας του νομού Ροδόπης. Την ανακοίνωση έκανε ο Συνεταιρισμός με ανάρτησή του Facebook.

Ειδικότερα, ο Συνεταιρισμός αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Η μικρή μας Μαρώνεια, η μεγάλη Μαρώνεια της αρχαιότητας, έχει στα χεριά της κληρονομιά, θησαυρό. Δεν το λέμε μόνο εμείς, πλέον το λένε οι διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη ένα μετάλλιο, χάλκινο αυτή τη φορά, στον μεγάλο αυτόν διεθνή διαγωνισμό, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο. Ανάμεσα σε εταιρίες κολοσσούς, σε επιχειρήσεις με παγκόσμιο κύκλο εργασιών και εμπειρία χρόνων, με υποστήριξη ειδικών, εμείς καταφέραμε με την ταπεινή μας συμμετοχή να κάνουμε γνωστό το προϊόν μας στην Γηραιά Αλβιώνα και να εμπλουτίσουμε την προθήκη μας με ένα ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο».

Ήταν το 2011, όταν περίπου είκοσι ελαιοπαραγωγοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνέστησαν τον Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Μαρώνειας. Βασική επιδίωξη του συνεταιρισμού είναι να συνεχίσει να στηρίζει την οικογενειακή αγροτική μονάδα, να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η ιδιαίτερα αρωματική, υψηλής έντασης και εξαιρετικής ποιότητας ελιά και την καθετοποίηση της παραγωγής, μέσω της τυποποίησης του προϊόντος.

Παράλληλα, προσβλέπει στην εμπορική προώθηση του μαρωνίτικου ελαιόλαδου και των μαρωνίτικων ελιών, εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και στη διάδοση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με τα φρουτώδη αρώματα και την απαλή γεύση πέρα από τα σύνορα της Θράκης.