Μάχη με το χρόνο της ΕΒΖ για σπορές και πληρωμές

Σε αγώνα δρόμου με αντίπαλο το χρόνο επιδίδεται πλέον η ΕΒΖ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει… οτιδήποτε κι αν σώζεται από την τρέχουσα καλλιεργητική σεζόν και να «πιάσει» το όριο των 70.000 στρεμμάτων με τεύτλα που έχει θέσει ως μίνιμουμ για φέτος η νέα διοίκηση της εταιρείας.

Με μόλις 57.000 στρέμματα να έχουν σπαρθεί μέχρι στιγμής και τον Απρίλη να φτάνει στο τέλος του, τα περιθώρια ακόμα και για όψιμες σπορές αρχίζουν να στενεύουν ασφυκτικά, γεγονός που κάνει αρκετούς παράγοντες της αγοράς εξαιρετικά δύσπιστους απέναντι στη δέμσευση του νέου ΔΣ ότι φέτος θα λειτουργήσει –χωρίς, πάντως, να διευκρινίζεται σε ποιο βαθμό–, εκτός από το Πλατύ, και το εργοστάσιο της Ορεστιάδας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στη βιομηχανία αναγνωρίζουν ότι ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου περνάει μέσα από την εξόφληση των τευτλοπαραγωγών για το προϊόν που παρέδωσαν πέρυσι. Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος βρισκόταν την Μεγάλη Εβδομάδα σε ανοιχτή γραμμή με την Πειραιώς προκειμένου να ξεκλειδώσει το συντομότερο δυνατό η πρώτη δόση της χρηματοδότησης.

  • Γιάννης Τσατσάκης