Στην τελική ευθεία το «ελληνικό σήμα» για το εγχώριο μέλι

Στην τελική ευθεία το «ελληνικό σήμα» για το εγχώριο μέλι

Στην τελική ευθεία για την πιστοποίηση του εγχώριου μελιού με το “Ελληνικό Σήμα” εισέρχεται ο κλάδος. Η επέκταση της πιστοποίησης «Ελληνικό Σήμα», ώστε να καλύψει και για το εγχώριο μέλι και τα προϊόντα /του ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων της χθεσινής (7/2) συνάντηση των μελών της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης. Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι οι διεργασίες για την επέκταση της πιστοποίησης «Ελληνικό Σήμα» έχουν στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους ολοκληρωθεί.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ypaithros.gr ο αντιπρόεδρος της Διεπαγγελματικής και πρόεδρος της Αττικής Μελισσοκομικής Εταιρείας – Αλέξ. Πίττας Α.Ε.Β.Ε, Γιώργος Πίττας, πλέον αναμένεται η εφαρμογή της πιστοποίησης και στο προϊόν του μελιού.

Όπως εκτιμήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης η πιστοποίηση θα εδραιώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο ελληνικό μέλι και θα συμβάλει στην ανάδειξη των προϊόντων, που παράγονται στην ελληνική γη, της μελισσοκομίας ευρύτερα, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια παραγωγή. Προφανής στόχος είναι η αποφυγή φαινομένων παραπλάνησης, καθώς το «ελληνικό σήμα» θεωρείται ένα μέτρο που προστατεύει τους παραγωγούς από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητά τους.

Ν.Φ.