Η σύγχρονη κουζίνα στο 5ο Thessaloniki Food Festival

Η σύγχρονη κουζίνα στο 5ο Thessaloniki Food Festival

Το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Thessaloniki Food Festival» θα πραγματοποιηθεί από 21 Νοεμβρίου μέχρι 20 Δεκεμβρίου και θα έχει ως κεντρικό άξονα τη σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα της δημιουργικής έμπνευσης των επαγγελματιών της πόλης.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας.

Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζει η “Σύγχρονη Κουζίνα της Θεσσαλονίκης”, που θα γίνει την εβδομάδα από 27 Νοεμβρίου έως και 4 Δεκεμβρίου, όπου σαράντα εστιατόρια της πόλης θα επιλέξουν και θα προωθήσουν το πιάτο που κατά τη γνώμη τους αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη τοπική κουζίνα. Τα δέκα πιάτα που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους πελάτες τους θα αναδειχτούν ως τα αντιπροσωπευτικά της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, σεφ της Θεσσαλονίκης θα προτείνουν τη σύγχρονη εκδοχή της τοπικής κουζίνας και οι συνταγές αυτές θα συμπεριληφθούν στο δεύτερο γαστρονομικό οδηγό της πόλης -Food stories No2- “Σύγχρονη Κουζίνα της Θεσσαλονίκης”, ενώ θα υπάρξουν και γαστρονομικές δράσεις για παιδιά σε αίθουσες σχολείων (12-13/12), αλλά και brunch με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σε συνεργασία με τους συλλόγους “Δράση για την Κοιλιοκάκη” (13/12) και Γονέων και Κηδεμόνων Β.Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική (20/12).