Θυσία οι θυγατρικές για να σωθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Διαγραφή του 1/3 των χρεών προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που βρίσκεται στο τραπέζι

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Θυσία οι θυγατρικές για να σωθεί η εταιρεία

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ζήτημα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και ώρες, αναμένεται να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις που θα αφορούν το μέλλον της βιομηχανίας αλλά και τους τευτλοκαλλιεργητές που αναμένουν με αγωνία στο… ακουστικό τους προκειμένου να κινηθούν καταλλήλως στο πλαίσιο των εαρινών σπορών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αποκάλυψε την Πέμπτη τις βασικές πτυχές του σχεδίου αναδιάρθρωσης που βρίσκεται στο τραπέζι της διαβούλευσης με την Τράπεζα Πειραιώς.

Από τα συνολικά 150 εκατ. ευρώ που οφείλει η εταιρεία, το πλάνο προβλέπει διαγραφή 50 εκατ. ευρώ, εξασφάλιση 50 εκατ. ευρώ μέσω της πώλησης των δύο εργοστασίων στη Σερβία (για τα οποία, όπως αποκάλυψε στο προηγούμενο φύλλο η «ΥΧ», υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από τον Σέρβο επιχειρηματία Mίοντραγκ Κόστιτς) καθώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ, ενώ τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ θα αναχρηματοδοτηθούν με νέο δεκαετή δανεισμό. Παράλληλα προβλέπονται μέτρα για μείωση του κοστολογίου (χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτά αφορούν, εκτός από τους εργαζόμενους, και τους καλλιεργητές, δηλαδή μειώσεις στις τιμές των τεύτλων).

Γ.Τ.- Α.Σ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην “Ύπαιθρος Χώρα” που κυκλοφορεί