Καθυστερούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ

Άγνωστο το πότε θα γίνει η καταβολή τους

Δεν κατέστη εν τέλει δυνατό να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ αυτή την εβδομάδα. Παρότι αμφότεροι οι κκ. Κατρούγκαλος και Νεφελούδης, υπουργός και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας αντίστοιχα, είχαν ανακοινώσει ότι τα επιδόματα θα πιστώνονταν στους δικαιούχους την περασμένη Παρασκευή (23 Οκτωβρίου), κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το λογικό σενάριο πλέον είναι να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές, όσον αφορά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, χωρίς βέβαια να υπάρχει επίσημη ενημέρωση επί του θέματος.

Σε δηλώσεις του την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Νεφελούδης είχε διαψεύσει τις φήμες που έκαναν λόγο για απουσία των σχετικών κονδυλίων, ύψους 225 εκατ. ευρώ, που προορίζονται για τις προαναφερθείσες πληρωμές, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση σχετίζεται με γραφειοκρατικά ζητήματα. Ωστόσο, οι δικαιούχοι μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν λάβει το επίδομα. Ο κ. Κατρούγκαλος, από τη μεριά του, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, διαβεβαιώνοντας όμως ότι η εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν την 31η Οκτωβρίου.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας

Δελτίο τύπου, στο οποίο εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες της για τις εξελίξεις αναφορικά με την καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων, εξέδωσε η ΟΠΟΤΤΕ. Η Ομοσπονδία ζητά να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και λύσεις από τους αρμοδίους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες μέρες οι τρίτεκνοι της χώρας γινόμαστε μάρτυρες της επαναλαμβανόμενης κοροϊδίας εκ μέρους της κυβέρνησης όσον αφορά στην καταβολή των επιδομάτων. Οι αλλεπάλληλες αναβολές, οι αστήριχτες δικαιολογίες έχουν φέρει σε απόγνωση τους δικαιούχους και έχουν οξύνει ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική τους κατάσταση. Οι τρίτεκνες οικογένειες, που με πρόσχημα την κρίση, σήμερα είναι σε τραγική κατάσταση από τα γενικότερα μέτρα της κυβέρνησης, με τις μαζικές περικοπές μισθών, συντάξεων, την υπερφορολόγηση και την ανεργία, δέχονται ακόμα ένα πλήγμα, αφού σε κάθε περίπτωση χιλιάδες δικαιούχοι στερήθηκαν για αρκετές ημέρες το πενιχρό προνομιακό επίδομα που τους είναι αναγκαίο για να αντιμετωπίσουν τις εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης. Η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) διαμαρτύρεται έντονα για τη συμπεριφορά και την επανειλημμένη ασυνέπεια λόγων και πράξεων και απαιτεί: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΙ στις πλάτες των εξαθλιωμένων τρίτεκνων οικογενειών της χώρας. ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ν’ αποπροσανατολίζουν ώστε να περάσουν ή δυνατόν αναίμακτα στην κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων και βοηθημάτων που έχουν δρομολογήσει. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ! Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!! Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ”