Κατώτερος των περιστάσεων (για ακόμα μια φορά) ο Αμβρόσιος

Κατώτερος των περιστάσεων (για ακόμα μια φορά) ο Αμβρόσιος

Ξαναχτύπησε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, αυτήν τη φορά με αφορμή την πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό. Σε ανακοίνωσή του στο γνωστό… εμπρηστικό του ύφος καλεί το ποίμνιο του και τους κληρικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις για το «ληστρικό» νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, όπως το ονομάζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Σεβασμιοτάτου αρχιερέως της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων αναφέρει τα εξής:

«Με αίσθηση της ευθύνης μας απευθυνόμεθα σήμερα προς τους ευλαβεστάτους Εφημερίους και τους ευσεβείς χριστιανούς της Μητροπόλεώς μας.

Την προσεχή Πέμπτη ο πολυβασανισμένος και πολυπονεμένος Λαός της Αιγιαλείας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια Γενική Απεργία κατά του ληστρικού Νομοσχεδίου περί περικοπής των συντάξεων κλπ. με την καθολική συμμετοχή όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών Τάξεων, ήτοι των Αγροτών, των Ελευθέρων Επαγγελματιών, των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Επιστημονικών Συλλόγων, κατέρχονται σε απεργία διεκδικώντας δίκαια αιτήματα επιβιώσεως.

Ως πνευματικός Πατέρας όλων, Κληρικών και Λαϊκών, απευθύνομαι σήμερα προς όλους σας και σας παρακαλώ την προσεχή Πέμπτην 4ην Φεβρουαρίου να προσέλθετε στην πλ. Αγίας Λαύρας και να μας πλαισιώσετε, ώστε να συμπαρασταθούμε στους απεργούς αδελφούς μας.
Ειδικότερα όσοι Κληρικοί επιθυμούν να προσέλθουν και να συμπαρασταθούν προσκαλούνται να προσέλθουν στον Καθεδρικό ιερό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου την Πέμπτην 4 Φεβρουαρίου, στις 10.00 π.μ., ώστε όλοι μαζί, ομαδικά, να μεταβούμε στην πλατεία της Αγίας Λαύρας και να δηλώσουμε την πατρική μας συμπαράσταση”.

Ποιος ξέρει…μπορεί να δούμε ξανά εικόνες της δεκαετίας του ’90, όταν στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις με τους πολυήμερους αποκλεισμούς είδαμε τον Σεβασμιώτατο να μοιράζει…συσσίτιο στους αγρότες!»