Κινδυνεύει λόγω χρεών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φλώρινας – Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η βουλευτής  Φλώρινας Πέτη Πέρκα και 19 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Περιοχής Φλώρινας.

Οι βουλευτές αναφέρουν πως, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Φλώρινας αποτελεί έναν από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που απειλούνται εξαιτίας των «κόκκινων δανείων», τα οποία είχαν χορηγηθεί από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, με απόφαση εγγύησης του ελληνικού δημοσίου και πλέον βρίσκονται υπό την διαχείριση της εταιρίας που ανέλαβε να συνεχίσει την εκκαθάριση. 

Για τον Συνεταιρισμό έχει γίνει καταγγελία σύμβασης και έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής και κατασχετήριο ποσού της τάξης των 204.484 ευρώ και δεσμεύονται όλοι οι λογαριασμοί που τηρεί σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα να απειλείται ουσιαστικά η λειτουργία του και οι οικονομικές του συναλλαγές.

“Επειδή, η βίαιη και εμπροσθοβαρής απολιγνιτοποίηση επηρεάζει βάναυσα την οικονομία
της ΠΕ Φλώρινας και ο πρωτογενής τομέας παραγωγής θεωρείται ως ένα σημαντικό μέσο
ανάκαμψης”, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, ρωτούν τι μέτρα θα λάβουν οι αρμόδιοι Υπουργοί για την αντιμετώπιση του ζητήματος της οφειλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιοχής Φλώρινας και κάθε συνεταιρισμού που απειλείται από εισπρακτικές εταιρίες και δεσμεύονται τα ταμειακά τους διαθέσιμα λόγω χρεών.

Πηγη: ERTNews.gr / Φωτογραφία αρχείου