Μεγάλα φέσια έχει αφήσει ο Μαρινόπουλος στην αγορά της Θεσσαλίας

Μεγάλα φέσια έχει αφήσει ο Μαρινόπουλος στην αγορά της Θεσσαλίας

Έντονες είναι οι φημολογίες τις τελευταίες ημέρες για το μέλλον της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε η οποία εάν τελικά δεν διασωθεί, είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει ένα απίστευτο οικονομικό “τσουνάμι” στην αγορά.
Μία – μία αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι “μαύρες τρύπες” και τα “φέσια” της αλυσίδας Σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος σε προμηθευτές στη Θεσσαλία. Οι μεγάλοι χαμένοι είναι, σύμφωνα με το thessaliatv.gr, μικρές επιχειρήσεις τυροκομίας και γαλακτοκομικών, αλλά και τα νωπά φρούτα και λαχανικά δεν πάνε πίσω, με αποτέλεσμα η διάσωσή της να αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση της τοπικής οικονομίας….

Στις επαρχίες Αγιάς και Τυρνάβου, αγωνιούν έμποροι, αλλά και αγρότες για το άνοιγμα της “Μαρινόπουλος” καθώς προμήθευαν την αλυσίδα επί χρόνια με φρούτα (μήλα, κεράσια, αχλάδια, βερύκοκα, ροδάκινα κλπ) αλλά και λαχανικά. Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, εκτιμάται ότι μόνο σε δύο εμπόρους το άνοιγμα αυτό υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ και οι εξελίξεις για τη διάσωση της εταιρείας τους αφορούν όλους, αφού οι αγρότες φοβούνται μετακύλιση των ζημιών από τους εμπόρους, σε περίπτωση “κουρέματος” των οφειλών προς προμηθευτές, όπως αποφασίστηκε στο Πρωτοδικείο.

Επιχειρήσεις, αλλαντικών, γαλακτοκομικές, παρασκευής γιαουρτιού, τυροκομεία, οινοποιεία, ψυγεία με φρούτα και λαχανικά, κονσερβοποιεία φρούτων κ.α. που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία είναι εκείνες που αγωνιούν για την τύχη της αλυσίδας και μαζί τους οι εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτές.