Νέα Σάντα Κιλκίς: Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ο «Φαίδων»

Νέα Σάντα Κιλκίς: Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ο «Φαίδων»

Με περισσότερους από 120 «γλυκούς» κωδικούς, η βιομηχανία ζαχαροπλαστικής και παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων Φαίδων ΑΕ, με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς, κατακτά τις ελληνικές αλλά και διεθνείς αγορές. Με βασική φιλοσοφία «η καλύτερη δυνατή σχέση τιμής – ποιότητας», η εταιρεία πρωτοπορεί στην αγορά της βιομηχανικής ζαχαροπλαστικής με την παραγωγή, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, βουτημάτων με αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις. Ενδεικτικά προϊόντα είναι τα κουλούρια βουτύρου, κεράσματα σφολιάτας, καρύδες, κριτσίνια, μηλόπιτες, τσουρέκια, κέικ, σιροπιαστά κ.α., ενώ το τελευταίο εξάμηνο, όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Φαίδων», Ευστάθιος Γιαχανατζής, κυκλοφορεί η σειρά βιολειτουργικών προϊόντων Deli Cookies με super foods, (cranberries μύρτιλα, ρόδι κ.λπ.), που δίνουν προστιθέμενη αξία σε διατροφικό επίπεδο. Παράλληλα, κυκλοφορούν και τα bio-cookies, χωρίς γλουτένη.

Τα προϊόντα διατίθενται στις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου και κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα. Η «Φαίδων» έχει ταυτόχρονα έντονο εξαγωγικό προφίλ, καθώς, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει κατακτήσει τις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Μ. Βρετανίας, Γερμανίας, Σουηδίας, Ελβετίας, Βουλγαρίας και Αλβανίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια νέος εξαγωγικός προορισμός αποτελεί η Κίνα. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ανεβαίνει ο εξαγωγικός προσανατολισμός της Κίνας, καθώς είναι ο απώτερος σκοπός, λόγω του πληθυσμιακού μεγέθους» επισημαίνει ο κ. Γιαχανατζής και προσθέτει πως για τον λόγο αυτό, πρόσφατα υλοποίησε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για αύξηση της διαθέσιμης παραγωγικής δυνατότητας. «Μέσα στην περίοδο της κρίσης» καταλήγει ο πρόεδρος της Φαίδων ΑΕ, «με όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με την υπερφορολόγηση και τον αντίκτυπο που έχει στη μειωμένη κατανάλωση, παρ’ όλα αυτά η εταιρεία διατήρησε τη θέση της στην αγορά, προτείνοντας πάντα καινούργια προϊόντα, όπως η νέα σειρά που ετοιμάζεται στους επόμενους μήνες».

  • Αφροδίτη Χρυσοχόου