Με νερό Καρδίτσας θα ξεδιψάει έως τα τέλη του έτους και η Κίνα

Με νερό Καρδίτσας θα ξεδιψάει έως τα τέλη του έτους και η Κίνα

Αναβλύζει από τις φυσικές δεξαμενές της Γκούρας, στο δάσος της Βατσουνιάς στην Καρδίτσα, εμφιαλώνεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων από την ελληνική εταιρεία ΑΗΒ και έχει ήδη αποσπάσει τον τίτλο του καλύτερου νερού του κόσμου.

Το εμφιαλωμένο νερό «Θεόνη», με διαβατήριο την ποιότητα και έχοντας δρομολογήσει επενδύσεις 7 εκατ. ευρώ, που θα επιτρέψουν τον τετραπλασιασμό της παραγωγής, από τις 180 εκατ. φιάλες ετησίως σήμερα, διευρύνει το πανελλαδικό δίκτυο διανομής, ετοιμάζεται να εισέλθει στην κατηγορία του ανθρακούχου και μπαίνει στο αυλάκι για άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό.

Με νερό Καρδίτσας θα ξεδιψάει έως τα τέλη του έτους και η Κίνα Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΗΒ Γκρουπ, Δημήτρης Τσέλιος, η πιο ώριμη για διεθνή επέκταση αγορά είναι αυτή της Κίνας, από την οποία έχει εκδηλωθεί έντονο εμπορικό ενδιαφέρον. Οι σχετικές επαφές βρίσκονται πλέον σε προχωρημένο επίπεδο και δεν αποκλείεται ακόμη και μέχρι τα τέλη του έτους να ξεκινήσουν οι πρώτες εξαγωγές στην Κίνα. Το ενδιαφέρον του κινεζικού λιανεμπορίου για το ελληνικό εμφιαλωμένο νερό, ενισχύει το γεγονός ότι το πόσιμο νερό της Κίνας έχει αποδειχθεί ακατάλληλο σε ποσοστό 80%, με τους Κινέζους να βλέπουν στο «Θεόνη», το οποίο έχει μηδενική περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα, μια φυσική και ποιοτική πηγή… δροσιάς.

Ήδη, οι καταναλωτές σε ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο και Ισραήλ ξεδιψούν με ελληνικό νερό. Στόχος της εταιρείας είναι να ανοίξει περαιτέρω το κανάλι των εξαγωγών, ώστε εντός της τριετίας να αγγίξει τουλάχιστον το 40% της παραγωγής.

Το εμφιαλωμένο νερό «Θεόνη», που αναβλύζει στα Άγραφα, τυποποιείται από την ελληνική ΑΗΒ και αναδείχθηκε το καλύτερο νερό του κόσμου, ανοίγει νέους ορίζοντες εξωστρέφειας

Εντός Ελλάδας, η εταιρεία διευρύνει, μέχρι τα τέλη του έτους, το εν Ελλάδι δίκτυο διανομής, μέσα από συμφωνίες με τις αλυσίδες Α-Β Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, οι οποίες θα ανοίξουν για το νερό «Θεόνη» τον δρόμο προς την αγορά της Αττικής. Ήδη, το προϊόν, με μόλις τρία χρόνια παρουσίας στην αγορά, αριθμεί 20.000 σημεία πώλησης, έχοντας καταφέρει να έχει αποσπάσει μερίδιο της τάξης του 3%.

Το Θεόνη, που εμφιαλώνεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων απευθείας από την πηγή, χωρίς πρόσμιξη ή διεργασία, κατέκτησε το 2016 την κορυφαία θέση στον 26ο διεθνή διαγωνισμό Berkley Springs, κερδίζοντας το Χρυσό Βραβείο ανάμεσα σε 700 συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΑΗΒ Γκρουπ ΑΕ ιδρύθηκε το 1996 από τον Βασίλη Τσέλιο, εισερχόμενη στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2013, με την κατασκευή μονάδας εμφιάλωσης, επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ.

  • Ν. Φ.