Ο νυν, ο πρώην και το ροδάκινο

γράφει ο Δραγάτης

Δράγατης

Πριν, ήταν το πακέτο Χατζηγάκη και οι ανακτήσεις. Τώρα, αφορμή στάθηκε το ροδάκινο και το ενδεχόμενο να ζητηθούν πίσω τα χρήματα που εισέπραξαν το 2015 ως ενισχύσεις οι ροδακινοπαραγωγοί για αντιστάθμισμα των απωλειών λόγω εμπάργκο. Η αλήθεια είναι ότι ο νυν δίνει τις αφορμές, αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην, «δεν βουτά την γλώσσα του στο μυαλό πριν ανοίξει το στόμα του να μιλήσει».

Συνδικαλιστικές ευχές

Την ίδια στιγμή, οι κόντρες δεν λείπουν και στις τάξεις των αγροτών. Κόντρες παλιές, αλλά και νέες. Μια μέρα να κάνεις ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις και απορείς πώς θα διεκδικήσουν κοινά αιτήματα όταν δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους ενωμένοι. Τα ωραιότερα πάντως τα άκουσα παραμονή πρωτοχρονιάς, σε τηλεφώνημα για ευχές από συνδικαλιστή της Θεσσαλίας… Μακάρι να είχα χρόνο να σας τα έγραφα αναλυτικά!

Περί συνεταιρισμών

Και ενώ οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους, στην Αχαρνών αποφάσισαν να αρχίσουν τις παρουσιάσεις. Η αρχή θα γίνει περί τις 20/1 με την παρουσίαση του ν/σ των Α.Σ., το οποίο αρχές Μαρτίου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή. Ποιος αγρότης θα έχει την ηρεμία να ακούσει για το νομοσχέδιο σε μια τέτοια τεταμένη περίοδο, μάλλον δεν το σκέφθηκε κανείς.

Καλή μας χρονιά

Και μην βιαστείτε να συμπεράνετε ότι το 2016 δεν… μπήκε με καλές προοπτικές. Να είμαστε θετικοί και αισιόδοξοι.