Μετά τα πλευρώτους και η κονσέρβα στο Πεδινό Κιλκίς

Μετά τα πλευρώτους και η κονσέρβα στο Πεδινό Κιλκίς

Τα καλλιεργημένα φρέσκα μανιτάρια είναι ένα προϊόν που μπήκε σχετικά πρόσφατα στη διατροφή των Ελλήνων. Οι φίλοι του είδους ανακάλυψαν ένα προϊόν πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, με αντιοξειδωτικές ουσίες και αντικαρκινική δράση. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη, ποικιλίες και γεύσεις.

Κυρίαρχη θέση στην αγορά των μανιταριών στη Β. Ελλάδα, κατέχει εταιρεία που βρίσκεται στην περιοχή του Πεδινού Κιλκίς. Πρόκειται για πρότυπη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής πλευρώτους, που δημιουργήθηκε το 2013, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης του προϊόντος. Όπως εξηγεί ο κ. Κεχαγιάς, η ζήτηση για φρέσκα προϊόντα οδήγησε σε έναν ευρύ κύκλο εργασιών και στη δημιουργία της πρόσφατης μονάδας, με 14 νέους θαλάμους παραγωγής, που εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση την αγορά της Αττικής, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και νησιών του Αιγαίου.

Στοχεύοντας στην διαρκή εξέλιξη του προϊόντος, η εταιρεία του κ. Κεχαγιά προχωρά σε ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα, στη δημιουργία νέας μονάδας κονσερβοποιίας μανιταριών, προσπαθώντας έτσι να διασφαλίσει –στον μέγιστο δυνατό βαθμό– τη σωστή και υγιή παραγωγή μανιταριών.

Μετά τα πλευρώτους και η κονσέρβα στο Πεδινό Κιλκίς

Η καλλιέργεια των μανιταριών είναι ιδιαίτερα απαιτητική εργασία, που εξαρτάται από παράγοντες όπως η θερμοκρασία, το είδος της ύγρανσης, ο φωτισμός, η ποιότητα νερού κ.λπ. Γίνεται μέσα σε θαλάμους και σε μπάλες από άχυρο, οι οποίες παστεριώνονται. Μετά από 15-20 ημέρες γίνεται η επώαση των μανιταριών και την 27η μέρα η συγκομιδή.