ΣΥΒΑΑ: Άμεση αναγνώριση των αγορών βιοκαλλιεργητών

ΣΥΒΑΑ: Άμεση αναγνώριση των αγορών βιοκαλλιεργητών

Άμεση αναγνώριση και διακριτότητα των αγορών παραγωγών – βιοκαλλιεργητών ζητά ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥΒΑΑ) με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς. Τα αιτήματα του Συλλόγου συνοψίζονται στα εξής:

  • Σαφής διαχωρισμός, χρονικός και χωρικός, στις αγορές παραγωγών στις οποίες πωλούνται προϊόντα συμβατικής γεωργίας, από αυτές που πωλούνται προϊόντα βιολογικής γεωργίας.
  • Συμμετοχή μόνο όσων παράγουν αγροτικά προϊόντα και δημιουργία ασπίδας προστασίας από την είσοδο στις αγορές παραγωγών, επαγγελματιών πωλητών/εμπόρων, όπως συμβαίνει στις λαϊκές αγορές. Οι αγορές παραγωγών να αποτελούν εργαλείο επιβίωσης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας και όχι άλλο ένα εικονικό δημιούργημα όπου θα επιβιώνει ο ισχυρότερος. Ίσες ευκαιρίες για όλους τους αγρότες.
  • Σύσταση αυτοδιαχειριζόμενου φορέα με συλλογική μορφή και ειδικότερα αυτή του σωματείου, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία αποκλειστικά και μόνο από τους παραγωγούς.