H Δέλτα παίρνει παραγωγούς που «άφησε» ο Όλυμπος

Υποτροφίες σε νέους κτηνοτρόφους στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή από τη ΔΕΛΤΑ

Εντείνονται οι ζυμώσεις στην αγορά του αγελαδινού γάλακτος όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ypaithros.gr, η ΔΕΛΤΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια σημαντική παρέμβαση που αλλάζει –προς το καλύτερο, όπως φαίνεται- τα δεδομένα για τους παραγωγούς.

Όπως αναφέρουν στο ypaithros.gr καλά πληροφορημένες πηγές, ο Νο 1 «παίκτης» του κλάδου αποφάσισε να απορροφήσει το γάλα από δύο παραγωγούς της Βορείου Ελλάδος οι οποίοι μέχρι πρόσφατα συνεργάζονταν με τη γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος. Πρόκειται για μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες με παραγωγή της τάξης των 5.000 τόνων αγελαδινού γάλακτος ετησίως.

Οι εν λόγω παραγωγοί ανήκουν στην ομάδα των συνολικά 12 αγελαδοτρόφων οι οποίοι πρόσφατα τα «έσπασαν» με την εταιρεία του ομίλου Σαράντη μετά το «τελεσίγραφο» της διοίκησης του τελευταίου που προέβλεπε απορρόφηση ενός μόνο μέρους της παραγωγής τους με τιμή 35 λεπτά το κιλό και το υπόλοιπο με 27 λεπτά το κιλό.

Η Δέλτα ξεκινάει από αύριο (Παρασκευή 15 Απριλίου) κιόλας τις παραλαβές από τους δύο κτηνοτρόφους ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφασή της δεν είναι συγκυριακή αλλά έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Στην υπόθεση φαίνεται ότι υπάρχει και έντονο πολιτικό παρασκήνιο καθώς οι πληροφορίες του ypaithros.gr αναφέρουν ότι της πρωτοβουλίας της βιομηχανίας προηγήθηκε παρέμβαση από… (πολύ) ψηλά….

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρχε έντονη φημολογία στην αγορά για πρόθεση της Δέλτα να προχωρήσει σε κλείσιμο ορισμένων τουλάχιστον από τις μονάδες της μειώνοντας ταυτόχρονα τις ποσότητες του εισκομιζόμενου γάλακτος.

Γιάννης Τσατσάκης