Τα μπλόκα κοντράρουν τα… χιονοδρομικά

Τα μπλόκα κοντράρουν τα… χιονοδρομικά

Σοβαρές παρενέργειες λόγω των μπλόκων έχουν παρατηρηθεί στη λειτουργία των χιονοδρομικών σε Αράχοβα και Καρπενήσι τα τελευταία Σαββατοκύριακα. Τα κέντρα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, καθώς το χιόνι είναι αρκετό, όμως, λόγω των κινητοποιήσεων, οι πολίτες έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους.

Οι αγρότες καλούν τους ξενοδόχους σε έναν κοινό αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά. Οι ξενοδόχοι και οι άλλοι επαγγελματίες του κλάδου, όμως, προβληματίζονται για το πολύωρο κλείσιμο των δρόμων, που δυσκολεύει στην τελική απόφαση για επίσκεψη στις τουριστικές περιοχές. Ο τουρισμός της περιοχής είναι εποχικού χαρακτήρα, και κυρίως τους χειμερινούς μήνες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Το χιόνι συνήθως έρχεται με τα μπλόκα των αγροτών, και οι ακυρώσεις προγραμματισμένων επισκέψεων αποτελούν για τους επαγγελματίες εφιάλτη, λόγω και των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις στα ποσοστά των κρατήσεων αγγίζουν το 50% περίπου και η σκλήρυνση της στάσης των αγροτών αυξάνει την αβεβαιότητα των ξενοδόχων.

Γιάννης Σάρρος