Τις πρώτες ημέρες του 2016 ιδρύεται ο νέος υπερ – συνεταιρισμός

Τις πρώτες ημέρες του 2016 ιδρύεται ο νέος υπερ - συνεταιρισμός

Με συντριπτική πλειοψηφία μεταξύ των συμμετεχόντων (εκπρόσωποι συνεταιρισμών από όλη την χώρα) εγκρίθηκε η πρόταση για δημιουργία ενός μεγάλου αστικού συνεταιρισμού χθες αργά, 15/12, το απόγευμα , στην ιδρυτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Stanley στο κέντρο της Αθήνας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο αυτό εγχείρημα που αναμένεται να αλλάξει τα συνεταιριστικά δεδομένα στην Ελλάδας θα έχουν οργανώσεις με τζίρο από 1 εκατ. ευρώ και άνω.

Τις πρώτες ημέρες του 2016 ιδρύεται ο νέος υπερ - συνεταιρισμός

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν ο καινούριος αυτός «υπερ-συνεταιρισμός» αρχικά θα δραστηριοποιηθεί σε υπηρεσίες όπως για παράδειγμα προωθητικές ενέργειες, την δημιουργία ενός ενιαίου συνεταιριστικού σήματος αλλά και από κοινού συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Σε δεύτερο χρόνο το νέο αυτό σχήμα θα δραστηριοποιηθεί στην δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου διανομής των προϊόντων που παράγουν οι συνεταιρισμοί που τον πλαισιώνουν.

Από την συνέλευση στο Stanley απουσίαζε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος αλλά σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο ypaithros.gr οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έχει ήδη υπογράψει το καταστατικό δημιουργίας του νέου σχήματος. Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο ίδιος στο ypaithros.gr δεν μπορούσε να συμμετέχει στην χθεσινή συνέλευση λόγω αννηλημένων υποχρεώσεών του.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, σκοπός των συνεταιριστών είναι το καταστατικό του νέου «υπερ – συνεταρισμού» να είναι έτοιμο μετά και κάποιες τελευταίες αλλαγές στις αρχές του 2016.

Εκτενές ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΥΧ» που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 18/12