Το Νέο Actros της Mercedes-Benz: Πιο αποδοτικό, πιο ασφαλές, πιο ψηφιακό από ποτέ

Το Νέο Actros παρουσιάστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο κι εξέπληξε το κοινό με τις καινοτομίες του. Όπως αναφέρει ο Stefan Buchner, μέλος του divisional board των Daimler Trucks και Επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks: «Με περισσότερες από 60 καινοτομίες, το νέο Actros φέρνει σήμερα το μέλλον των φορτηγών βαριάς χρήσης στους δρόμους».

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά eτου νέου Actros:

Ημι-αυτόματη οδήγηση με Active Drive Assist, έως και πέντε τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση καυσίμου, MirrorCam στο βασικό εξοπλισμό, Active Brake Assist 5, συνδεσιμότητα και Multimedia Cockpit.

Το Νέο Actros πρωτοπορεί με τις νέες λειτουργίες του.

Στις 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Actros στο Βερολίνο. Εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων (ΙΑΑ) στο Ανόβερο της Γερμανίας, από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου 2018, η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα ναυαρχίδα της Mercedes-Benz Trucks στο διεθνή τύπο σε μια εντυπωσιακή «Νύχτα Πρεμιέρας».

Το νέο Actros είναι ένα φορτηγό με επαναστατικές καινοτομίες από το εργοστάσιο, οι οποίες αποδίδουν άμεσα. Το όχημα αναβαθμίζει την αποδοτικότητα για τους επιχειρηματίες και την άνεση για τους οδηγούς σε πρωτοφανή επίπεδα. Η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ η ασφάλεια και η διαθεσιμότητα των οχημάτων έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Η αυτόματη οδήγηση ξεκινάει εδώ με το νέο Active Drive Assist

Για την υποστήριξη των οδηγών καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας και της άνεσης, η Mercedes-Benz Trucks εισαγάγει την ημι-αυτόματη οδήγηση σε σειρά παραγωγής. Το νέο Active Drive Assist μπορεί να επιβραδύνει, να επιταχύνει και να διευθύνει το όχημα. Το σύστημα προσφέρει ημι-αυτόματη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων οδήγησης άνευ εξαιρέσεως.

Έως και πέντε τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση καυσίμου

Η κατανάλωση καυσίμου του νέου Actros μειώθηκε για ακόμη μία φορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα και επιτυγχάνει εξοικονόμηση έως και τρία τοις εκατό σε αυτοκινητόδρομους και πέντε τοις εκατό σε επαρχιακούς δρόμους. Χάρη στο MirrorCam και τους νέους πλευρικούς εκτροπείς αέρα στην καμπίνα, έχουν επιτευχθεί αεροδυναμικές βελτιώσεις. Το Predictive Powertrain Control (PPC), ένα έξυπνο σύστημα cruise control, λειτουργεί ακόμη αποδοτικότερα από πριν και μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται και σε επαρχιακά δρομολόγια, χάρη στα πρόσθετα δεδομένα χαρτών. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί νέες σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα για εξοικονόμηση καυσίμου.

Πρώτο φορτηγό με MirrorCam σε σειρά παραγωγής με αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεφτών για αύξηση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας

Οι κύριοι καθρέφτες και οι ευρυγώνιοι καθρέφτες αντικαταστάθηκαν στο νέο Actros με το MirrorCam ως μέρος του βασικού εξοπλισμού. Το MirrorCam αντιπροσωπεύει μια τεράστια βελτίωση στα θέματα αεροδυναμικής, ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς. Αυτό το σύστημα παρέχει σημαντικά βελτιωμένη περιμετρική ορατότητα και αποτελείται από δύο κάμερες τοποθετημένες στο εξωτερικό του οχήματος και δύο οθόνες 15 ιντσών στις κολώνες A μέσα στην καμπίνα.

Active Brake Assist 5, η επόμενη γενιά του συστήματος υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης

Το Active Brake Assist 5 υποστηρίζει τον οδηγό σε περίπτωση πιθανής οπίσθιας σύγκρουσης ή σύγκρουσης με πεζό που διέρχεται μπροστά από το όχημα, πλησιάζει προς το μέρος του ή στέκεται στην ίδια λωρίδα. Εάν χρειαστεί, διενεργεί πλήρη πέδηση μέχρι το όχημα να ακινητοποιηθεί αυτόματα. Το Active Brake Assist 5 λειτουργεί πλέον με ένα συνδυασμό ραντάρ και συστήματος καμερών. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στο σύστημα να ελέγχει ακόμη καλύτερα το χώρο μπροστά από το όχημα και να αντιδρά  στους ανθρώπους ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Όλα τα συστήματα υποβοήθησης σε όλα τα οχήματα Mercedes-Benz παρέχουν πάντα την πλήρη τους απόδοση εντός των ορίων του συστήματος. Ο οδηγός εξακολουθεί να έχει εξολοκλήρου την ευθύνη όσον αφορά στις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες.

Συνδεσιμότητα και διαισθητική λειτουργία χάρη στο Multimedia Cockpit και άλλες νέες λειτουργίες

Το νέο Actros με το πλήρως βελτιωμένο Multimedia Cockpit προσφέρει στον οδηγό μοναδικά επίπεδα ευκολίας χειρισμού και άνεσης ενδείξεων. Δύο διαδραστικές οθόνες στο βασικό εξοπλισμό χρησιμεύουν ως κεντρική πηγή πληροφοριών στο ψηφιακό κόκπιτ οδηγού του μέλλοντος. Σε αυτές προβάλλονται τα συστήματα υποβοήθησης, καθώς και όλες οι βασικές πληροφορίες που αφορούν τον οδηγό. Η συνδεσιμότητα αποτελεί πλέον πραγματικότητα στο Actros, μια που τα smartphone μπορούν να συνδέονται μέσω του Apple CarPlayTM ή του Android Auto. Οι εφαρμογές βοηθούν τον οδηγό να εκπληρώνει τις μεταφορικές εργασίες του. Το Truck Data Centre συνδέει μόνιμα το φορτηγό με το cloud και αποτελεί τη βάση για όλες τις λύσεις συνδεσιμότητας. Η παρακολούθηση του φορτηγού σε πραγματικό χρόνο μέσω του Fleetboard και του Mercedes-Benz Uptime δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον επιχειρηματία. Ο οδηγός απολαμβάνει, επίσης, μεγαλύτερη ευκολία χειρισμού χάρη στο νέο κλειδί με τηλεχειριστήριο που διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό.

Mercedes-Benz Actros 1863 LS 4×2, Interieur, L-Fahrerhaus, SoloStar Concept, GigaSpace, OM 473 Euro VI mit 460 kW (625 PS), 15,6 L Hubraum, 12-Gang Mercedes PowerShift 3, Active Brake Assist 5, Abstandshalte-Assistent, Verkehrszeichen-Assistent, Spurhalte-Assistent, Stabilitätsregel-Assistent, Aufmerksamkeits-Assistent, Active Drive Assist, MirrorCam, Multimedia Cockpit interactive, Predictive Powertrain Control mit Erweiterung um Interurban, BiXenon-Scheinwerfer.
Mercedes-Benz Actros 1863 LS 4×2, Interior, L-Cab, SoloStar Concept, GigaSpace, OM 473 Euro VI rated at 460 kW/625 hp, displacement 15.6 l, 12-speed Mercedes PowerShift transmission 3, Active Brake Assist 5, Proximity Assist, Traffic-Sign-Recognation-Assist, Lane Keeping Assist, Stability Assist, Attention Assist, Active Drive Assist, MirrorCam, Multimedia Cockpit interactive, Predictive Powertrain Control with extension Interurban, BiXenon headlamps.

Λειτουργία και αισθητική σε πλήρη αρμονία: η προοδευτική εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση του νέου Actros

Το εσωτερικό του νέου Actros σχεδιάστηκε συστηματικά με έμφαση στον οδηγό και με γνώμονα την αρχή «από μέσα προς τα έξω». Το αποτέλεσμα είναι ένας μοντέρνος εσωτερικός χώρος φορτηγού. Η ιδέα της νέας «εμπειρίας χρήστη» για τον οδηγό κυριάρχησε σε ολόκληρη τη διαδικασία σχεδίασης. Η ισχυρότερη απόδειξη είναι το νέο Multimedia Cockpit, το οποίο εισαγάγει το Actros στην ψηφιακή εποχή. Η λειτουργία αφής, οι ευρείες οθόνες, καθώς και οι λεπτομέρειες των επιφανειών, τα στοιχεία διάκοσμου και οι ελάχιστοι αναλογικοί διακόπτες που απέμειναν, συνιστούν τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου, υψηλής ποιότητας εσωτερικού για τη νέα ναυαρχίδα της Mercedes-Benz Trucks. Στο εξωτερικό, η κατάργηση των συμβατικών εξωτερικών καθρεφτών προσδίδει ακόμη πιο ομοιόμορφη εμφάνιση και αρμονικές αναλογίες στο Actros. Η δυναμική σχεδίαση του MirrorCam και οι χαρακτηριστικοί μπροστινοί προβολείς με τεχνολογία LED δημιουργούν μια πρωτοποριακή εμφάνιση στο νέο Mercedes-Benz Actros.

Καινοτομία για τα εργοτάξια: το νέο Actros είναι η δύναμη πίσω από το νέο Arocs

Η μείωση του συνολικού κόστους TCO, τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και η μέγιστη διαθεσιμότητα των οχημάτων αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τις μεταφορές και στα εργοτάξια. Αυτός είναι και ο λόγος που πολυάριθμα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Actros διατίθενται και στο νέο Arocs. Για παράδειγμα, κάθε Arocs διαθέτει βελτιωμένο Predictive Powertrain Control στο βασικό εξοπλισμό, το οποίο επιδεικνύει τα δυνατά του σημεία κυρίως στον κλάδο κατασκευών, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλές, συχνά σύντομες, υπεραστικές διαδρομές.

Η άποψη της διοίκησης

Stefan Buchner, μέλος του divisional board των Daimler Trucks και Επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks:

«Με περισσότερες από 60 καινοτομίες, το νέο Actros φέρνει σήμερα το μέλλον των φορτηγών βαριάς χρήσης στους δρόμους».

«Το νέο Actros παρουσιάζει καινοτομίες στη σειρά παραγωγής, τις οποίες βλέπαμε μόνο σε οχήματα concept στο παρελθόν. Το Active Drive Assist, το MirrorCam και πολυάριθμες άλλες καινοτομίες συμβάλλουν, ώστε οι οδικές μεταφορές αγαθών να πραγματοποιούνται με ακόμη πιο ασφαλή, αποδοτικό και παραγωγικό τρόπο».

«Πέρασαν μόλις τέσσερα χρόνια από την παρουσίαση του Mercedes-Benz Future Truck 2025, και με το Active Drive Assist στο νέο Actros θέτουμε το πρώτο ημι-αυτόματο σύστημα υποβοήθησης σε σειρά παραγωγής».

«Αποδοτικότητα στο νέο Actros σημαίνει μείωση των εξόδων και αύξηση της ασφάλειας και της διαθεσιμότητας του οχήματος!»

«Το νέο Actros εξοπλίζεται ήδη με ό,τι είναι τεχνικά εφικτό και εμπορικά αξιόλογο».

«Το νέο Actros ανταποκρίνεται στην υπόσχεση «Trucks you can trust» με αξιόπιστη τεχνολογία βάσει εφαρμογών, ιδιαίτερα μεγάλα διαστήματα μεταξύ των συντηρήσεων και την άνω των 120 ετών εμπειρία μας στην κατασκευή φορτηγών».

«RoadEfficiency στη Mercedes-Benz Trucks σημαίνει μειωμένο συνολικό κόστος, μεγαλύτερη ασφάλεια και μέγιστη διαθεσιμότητα οχημάτων. Με περισσότερες από 60 καινοτομίες, το νέο Actros επιτρέπει στους πελάτες μας να διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις τους ακόμη πιο αποδοτικά».

«Οι πιο σημαντικές νέες λειτουργίες του νέου Actros παρέχονται πλέον και στο εργοταξιακό μας όχημα, το Arocs. Φυσικά, η μείωση του συνολικού κόστους, τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και η μέγιστη διαθεσιμότητα των οχημάτων αποτελούν καθοριστικές παραμέτρους για την εμπορική επιτυχία και στον κλάδο κατασκευών».

Δρ. Uwe Baake, Επικεφαλής Ανάπτυξης της Mercedes-Benz Trucks:

«Εκτός από τη βελτιωμένη άνεση για τον οδηγό, η ημι-αυτόματη οδήγηση με το Active Drive Assist προσφέρει το κυριότερο όφελος, δηλαδή αυξημένη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου».

«Το πρώτο MirrorCam σε φορτηγό σειράς παραγωγής υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Mercedes-Benz Trucks συνεχίζει να εντείνει την ηγετική της θέση στις καινοτομίες».

«Το νέο μας Actros διαθέτει ακόμη περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας και διαισθητικού χειρισμού λόγω του Multimedia Cockpit. Χάρη στην πλήρως αναβαθμισμένη αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής, η ναυαρχίδα μας προσφέρει στους οδηγούς το χώρο εργασίας του μέλλοντος. Τα μοναδικά επίπεδα ευκολίας χειρισμού και άνεσης ενδείξεων καθηλώνουν. Με δύο διαδραστικές οθόνες στο βασικό εξοπλισμό, όλες οι σημαντικές πληροφορίες προβάλλονται ευκρινώς και βελτιώνεται περισσότερο η απεικόνιση των νέων μας συστημάτων υποβοήθησης».

«Με το νέο και βελτιωμένο Active Brake Assist 5, η Mercedes-Benz Trucks διατηρεί την πρωτοπορία της στην ασφάλεια. Αυτό το σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης είναι το μοναδικό σύστημα υποβοήθησης ασφάλειας στην αγορά που αντιδρά σε πεζούς με πλήρη πέδηση μέχρι να ακινητοποιηθεί το όχημα, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια για τους πιο ευάλωτους χρήστες του δρόμου».

«Αξιοποιούμε συστηματικά τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η συνδεσιμότητα, βοηθώντας έτσι τους οδηγούς και τους επιχειρηματίες να συνεργάζονται μεταξύ τους ακόμη πιο αποδοτικά».

Δρ. h. c. Gorden Wagener, Chief Design Officer της Daimler AG:

«Με την ισχυρή εμφάνιση και τη δύναμή του, το νέο Actros είναι το πιο προοδευτικό φορτηγό Mercedes. Είναι αναμφισβήτητα μοντέρνο και, με τη νέα διεπαφή HMI στο εσωτερικό, διαθέτει πράγματι κορυφαία ψηφιακή τεχνολογία. Το MirrorCam και τα φώτα πορείας ημέρας LED αποτελούν καινοτόμα χαρακτηριστικά».

Το νέο Actros με μια ματιά:

Το πιο ασφαλές, πιο αποδοτικό και βέλτιστα συνδεδεμένο φορτηγό

  • Βελτιωμένη άνεση και μεγαλύτερη ασφάλεια: η αυτοματοποιημένη οδήγηση ξεκινάει τώρα με το νέο Active Drive Assist, το νέο MirrorCam για άψογη περιμετρική ορατότητα, το Active Brake Assist 5 με περαιτέρω βελτιωμένη ανίχνευση πεζών, το νέο Traffic Sign Assist, το νέο ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης, το νέο σύστημα υποβοήθησης ελέγχου ευστάθειας και για ρυμουλκούμενα, το νέο σύστημα προβολέων με χαρακτηριστική φωτεινή «υπογραφή», το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας.
  • Μειωμένο κόστος: έως και πέντε τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση καυσίμου σε επαρχιακούς δρόμους και έως τρία τοις εκατό λιγότερη στην κυκλοφορία μεγάλων αποστάσεων, χάρη στην περαιτέρω βελτιωμένη αεροδυναμική, το προηγμένο Predictive Powertrain Control και τη νέα σχέση μετάδοσης πίσω άξονα. Πιο αποδοτική εργασία για τον οδηγό με το νέο Multimedia Cockpit.
  • Μέγιστη διαθεσιμότητα οχημάτων χάρη στη συνδεσιμότητα, στην παρακολούθηση τεχνικής κατάστασης του οχήματος και των μεταφορών για τον επιχειρηματία σε πραγματικό χρόνο, βάσει του πλήρως ενσωματωμένου Fleetboard στο όχημα.
  • Αυξημένη άνεση χάρη στο εργονομικά βελτιστοποιημένο και ψηφιακό κόκπιτ οδηγού, στις νέες σύγχρονες επιλογές infotainment, στο νέο σχεδιασμό εσωτερικού φωτισμού.
  • Από το MirrorCam στο Multimedia Cockpit – αυτά οι νέες πρωτοποριακές λειτουργίες για το Actros διατίθενται πλέον και στο Arocs, το όχημα εργοταξίου βαριάς χρήσης από τα Mercedes-Benz Trucks.

Το νέο Actros θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία με την έναρξη της έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων IAA 2018. Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν σε πελάτες την επόμενη άνοιξη. Ο προαιρετικός εξοπλισμός για τη διαμόρφωση του νέου Actros είναι πλούσιος και κάθε πελάτης θα μπορεί να παραγγείλει το Actros που ανταποκρίνεται επακριβώς στις προσωπικές του απαιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ