Φάρμα Αχαΐας: Ανοίγει δρόμους στην παραγωγή πρόβειου γάλακτος

Μία από τις ελάχιστες καθετοποιημένες μονάδες σε όλη τη χώρα

Αχαϊκή

Μια σύγχρονη φάρμα στην Αχαΐα, όπου παράγονται υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ελληνικά τυροκομικά προϊόντα, βασισμένα στη νέα τεχνολογία και με σεβασμό στην παράδοση, ανοίγει δρόμους και σε άλλους κτηνοτρόφους ώστε να δραστηριοποιηθούν στον συγκεκριμένο τομέα.

Πρόκειται για την «Αχαϊκή Φάρμα», ίσως τη μοναδική καθετοποιημένη ομάδα παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων αποκλειστικά από φρέσκο πρόβειο γάλα σε όλη τη χώρα. Μέσα σε λίγα χρόνια η φάρμα έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη αγορά της Δυτικής Ελλάδας, παρά τις γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες που υπήρξαν. Μάλιστα στα σχέδια της επιχείρησης είναι η σύναψη συνεργασιών για τη διάθεση των προϊόντων της σε μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ της χώρας.

Η Αχαϊκή Φάρμα ξεκίνησε την λειτουργία της το 2010 με αντικείμενο την εκτροφή προβάτων και την παραγωγή τυροκομικών, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Μποντέικα Αχαΐας. Στις εγκαταστάσεις αυτές λειτουργεί μικρό τυροκομείο παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων όπως παραδοσιακή φέτα Π.Ο.Π., παραδοσιακό γιαούρτι, κρέμα, κρέμα σοκολάτα και ρυζόγαλο. Η επιχείρηση ενισχύει και την τοπική οικονομία, αφού σε αυτήν απασχολούνται άτομα από την περιοχή από τη φάση της παραγωγικής διαδικασίας έως την διανομή, πώληση και προώθηση των προϊόντων.

Η φάρμα δυναμικότητας 1000 προβάτων λειτουργεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και με σύγχρονα συστήματα ελέγχου αποδόσεως του κοπαδιού. Τα ζώα εκτρέφονται με ζωοτροφές ιδιοπαραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας που συγκομίζονται με δικά τους μέσα από την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Η καθαριότητα στους χώρους εκτροφής και η άριστη φυσική κατάσταση των ζώων, είναι κάτι που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.