Στα 0,46 €/κιλό οι Ναβαλίνες και στα 0,82 €/κιλό οι Κλημεντίνες στην Αργολίδα

Η «ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ» που ορίστηκε από τους Α.Σ. της Αργολίδας, έχει λάβει ήδη (έως 14.11.2023) δύο προσφορές από αντίστοιχες βιομηχανίες για τα πορτοκάλια χυμοποίησης, με ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ 0,20 €/kg, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας).

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η επιτροπή αναμένει προσφορές και από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Πορεία της Αγοράς Εσπεριδοειδών 46η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

  • Νεότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φετινή ποσότητα μανταρινιών Κλιμεντίνα θα είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με μια τυπική χρονιά.
  • Συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα (46/23) με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εμπορία πορτοκαλιών Ναβελίνα και μανταρινιών Κλημεντίνα από την Αργολίδα προς τις Ευρωπαϊκές αγορές.
  • Υπενθυμίζεται ότι η χρονιά είναι όψιμη και συστήνεται στους παραγωγούς αυτοσυγκράτηση στην προσφορά, ώστε τα προϊόντα να αποκτήσουν οικονομικά αποδοτικό βάρος.

Τιμές Παραγωγού* 46η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΝΑΒΕΛΙΝΑ: 0,46 €/kg (σταθερή)
  • ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΑ: 0,82 €/kg (αύξηση 1,2%)

*Οι παραπάνω τιμές αφορούν σε προϊόντα Α’ ποιότητας και είναι ΜΙΚΤΕΣ. Συμπεριλαμβάνουν δηλαδή όλα τα κόστη (συλλογή, καλλιέργεια, εισφορές, αποσβέσεις, κ.λπ.).

Σε χθεσινή ανακοίνωση του valenciafruits.com, οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία (Κόρδοβα) για τα πορτοκάλια χυμοποίησης διαμορφώθηκαν στα 0,28 έως 0,30 €/kg.