Στα 1,20 ευρώ το πρόβειο στη συμφωνία Κολιού με Φάρμες Λιβαδίου

Με αύξηση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας Κολιός και του συνεταιρισμού κτηνοτρόφων Φάρμες Λιβαδίου Ολύμπου που αριθμεί 65 μέλη.

Οι υπογραφές έπεσαν την Τετάρτη 21 Ιουλίου και η συμφωνία αφορά την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο και 4.000 τόνους γάλακτος οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Κώστα Τσανούσα, θα απορροφούν με τιμή 1,20 ευρώ/κιλό το πρόβειο και 0,75 ευρώ/το κιλό το κατσικίσιο.

Ο κ. Τσανούσας κάνει αναφορά στην πολύχρονη συνεργασία μεταξύ της Κολιος ΑΕΒΕ και των κτηνοτρόφων της περιοχής καθώς και στη στήριξη που η εταιρεία τους παρέχει όλα αυτά τα χρόνια. «Σε μία δύσκολη χρονική περίοδο με αυξημένο το κόστος παραγωγής όπως επίσης και της χρηματοδότησης η συμφωνία αυτή έρχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη στήριξη του εισοδήματος αλλά και sτην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. Η συνεργασία μας με την εταιρεία Κολιός ξεπερνά τα 14 χρόνια και το σύνολο των συνεργαζόμενων μελών του συνεταιρισμού μας δείχνουν ικανοποιημένa από αυτή την σχέση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκείνο πάντως που εξακολουθεί να προβληματίζει ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους είναι το υπέρμετρο κόστος παραγωγής. «Οι περισσότεροι από τους συνεταίρους διαχειρίζονται ημισταυλιζομενες μονάδες και οι απαιτήσεις τους σε ζωοτροφές είναι μεγάλες», τονίζει ο κ. Τσανούσας και καταλήγει «με αυτή τη συμφωνία σίγουρα ενισχύθηκε το εισόδημά μας, όμως το πρόβλημα του κόστους παραγωγής γενικότερα και όχι μόνο των ζωοτροφών παραμένει».