Ελαιόλαδο Κύκλωπα: 77 Βραβεία που σπάνε ρεκόρ

Με 2 «Όσκαρ γεύσης» τιμήθηκε ο Κύκλωπας
-Διαφήμιση-
gaia-sense
Δυο βραβεία Great Taste, γνωστά και ως «Όσκαρ της γεύσης», έλαβε ο Θρακιώτης Κύκλωπας, για το «Αγουρέλαιο» και το «φυσικά αρωματισμένο ελαιόλαδο με βασιλικό», αποδεικνύοντας εκ νέου ότι μπορεί να συγκριθεί με τα καλύτερα ελαιόλαδα παγκοσμίως και να βγει νικητής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι συνολικά η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 77 διεθνή βραβεία.

Τα αρώματα του Κύκλωπα στην «τυφλή» γευσιγνωσία κέρδισαν τους 500 κριτές των Great Taste Awards στη Μ. Βρετανία, όπου δοκίμασαν περισσότερα από 10.000 προϊόντα, για να βραβεύσουν εκείνα που ξεχώρισαν για τη γεύση και την πρωτοτυπία τους. «Ο Κύκλωπας είναι το πλέον βραβευμένο λάδι στην Ελλάδα, ειδικά το Αγουρέλαιο, και αυτό μας κάνει περήφανους, γιατί επιβεβαιωνόμαστε κάθε χρόνο για την εξαιρετική ποιότητα», σχολιάζει στην «ΥΧ» η γεωπόνος Βάλια Κελίδου, που συμμετέχει ενεργά στην οικογενειακή παράδοση ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Το ελαιοτριβείο λειτουργεί από το 1982, ενώ ο πατέρας της ασχολείται από το 1956 με την ελαιοκαλλιέργεια. «Πριν από δέκα χρόνια αποφασίσαμε να πειραματιστούμε, λαμβάνοντας πρώτη φορά μέρος σε έναν ελληνικό διαγωνισμό, γνωρίζοντας ότι παράγουμε ένα εξαιρετικό προϊόν». Η πρώτη διάκριση ήταν πλατινένια και δόθηκε στο φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς στην Αθήνα, το 2008.

Οικογενειακό μυστικό

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στη συνέχεια, την συνέπεια και την ομαδική εργασία μιας μεγάλης οικογένειας. Ο ιδρυτής, Αργύρης Κελίδης και η σύζυγός του Νίκη, μαζί με τις κόρες τους Βάλια και Αλέξια και τους δυο γαμπρούς, αφιερώνουν τη ζωή και τον χρόνο τους στα κτήματα, το ελαιοτριβείο, το συσκευαστήριο. «Όλη η οικογένεια βρισκόμαστε καθημερινά στο ελαιοτριβείο. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο παραγωγής δεν μεσολαβεί κανείς άλλος. Καλλιεργούμε 10.000 ελαιόδεντρα και 2.000 βιολογικά. Το ελαιοτριβείο μας λειτουργεί με τις συνθήκες που επιθυμούμε και έχουμε δικό μας συσκευαστήριο».

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Κύκλωπας» έβαλε τη Μάκρη στον παγκόσμιο ελαιοκομικό χάρτη και αυτό κάνει την οικογένεια να νιώθει περήφανη. «Σε τραπέζια γευσιγνωσίας, ο Κύκλωπας είναι από τα ελαιόλαδα που επιλέγονται ως αντιπροσωπευτικό δείγμα ελληνικής ποικιλίας. Πρόσφατα επιλεγήκαμε σε σεμινάριο στον Λίβανο και τη Νέα Υόρκη», περιγράφει.

Τα βραβεία βοήθησαν το ελαιόλαδο της Μάκρης να μπει σε διεθνείς καταλόγους εξαιρετικών προϊόντων και διαγωνισμούς όπως του περιοδικού Der Feinschmecker, καθώς και τα ιταλικά EVO. «Τα βραβεία βοήθησαν να γίνουμε γνωστοί στις αγορές, αλλά η υψηλή ποιότητα μάς κρατάει σε αγορές όπως η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, ο Καναδάς, η Ευρώπη. Η ουσία βρίσκεται στη σταθερή ποιότητα που διακρίνει το τελικό προϊόν, το οποίο φτάνει στον καταναλωτή μετά από πολλή δουλειά και επιμονή στη λεπτομέρεια», καταλήγει.

-Διαφήμιση-