Στα 22 λεπτά κλείνει την τιμή στο σκληρό σιτάρι ο ΑΣ Βόλου

Στα 22 λεπτά/κιλό, δηλαδή συν 2 λεπτά επιπλέον σε σχέση με την τιμή που, πρώτη στην αγορά, είχε ανακοινώσει στα τέλη Μαΐου προσανατολίζεται να κλείσει την τιμή του σκληρού σιταριού o Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου.

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα “Ύπαιθρος Χώρα” o πρόεδρος του συνεταιρισμού, Νικήτας Πρίντζος, η σχετική απόφαση θα ληφθεί εντός της εβδομάδας ενώ η τιμή αυτή θα ισχύσει ανεξάρτητα από το ύψος των προσφορών που θα ληφθούν από το εμπόριο όταν ο ΑΣ Βόλου προχωρήσει σε δημοπρασία των ποσοτήτων που έχει παραλάβει. «Θέλουμε να κλείσουμε την τιμή και να πληρώσουμε τους παραγωγούς με 22 λεπτά, ακόμα κι αν χρειαστεί να επωμισθούμε το όποιο κόστος», εξηγεί προσθέτοντας με νόημα: «Πιστεύω όμως ότι δε θα χάσουμε».

Η κίνηση αυτή του συνεταιρισμού έρχεται σε μια στιγμή που η ελληνική αγορά του σκληρού μοιάζει να έχει αποκτήσει ένα ανοδικό μομέντουμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα, μετά την προσφορά των 222 ευρώ/τόνο που έλαβε η ΕΑΣ Ορεστιάδας από ελληνικό εμπορικό οίκο την περασμένη εβδομάδα, αντίστοιχη κρούση δέχτηκε και ο Αγροτικός Συενταιρισμός Πλατυκάμπου ο οποίος έκλεισε την τιμή παραγωγού στα 21 λεπτά το κιλό. 

Στη λίστα της Φότζια πάντως οι τιμές παρέμειναν αυτή την εβδομάδα αμετάβλητες, εκτός από το βιολογικό σκληρό σιτάρι το οποίο «τσίμπησε» 10 ευρώ, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται από 380 έως 390 ευρώ/τόνο. 

Στη νέα λίστα της Φότζια πάντως που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας. Έτσι τα σιτάρια της πρώτης κατηγορίας (ειδικός βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80%, πρωτεϊνη 12%) εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στα 240- 245 ευρώ/τόνος στην αποθήκη του παραγωγού και η δεύτερη κατηγορία (ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεϊνη 11,5%) στα 235-240 ευρώ/τόνος. Τα βιολογικά πάντως «τσίμπησαν» 10 ευρώ, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να είναι από 380 έως 390 ευρώ/τόνος.