Στα 27 λεπτά στον παραγωγό, ανεξαρτήτως ποιότητας, έκλεισε το σκληρό ο Πλατύκαμπος

Η πρώτη εμπορική συμφωνία τη φετινή χρονιά σε επίπεδο συνεταιρισμών στο θεσσαλικό κάμπο για τα δημητριακά είναι γεγονός. Την έκανε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου με τον εμπορικό οίκο Δ. Μπαλούκα και η οποία προβλέπει για τα σκληρά σιτηρά για τον Συνεταιρισμό 29 λεπτά το κιλό και για τον παραγωγό 27 λεπτά, ενώ για τα κριθάρια 17λ-16 λεπτά το κιλό αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γιάννη Κουκούτση «η συμφωνία αφορά όλη την αποθηκευμένη ποσότητα σιταριού, περίπου 5.000 τόνοι και κριθαριού 2.000 τόνοι, χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός ποιότητας. Όποιος παραγωγός επιθυμεί μπορεί από σήμερα κιόλας να αξιοποιήσει την συμφωνία. Εκτιμώ ότι στα κριθάρια, όπου δεν υπάρχει αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, αρκετοί θα σπεύσουν να κλείσουν συμφωνία.

Ανάλογη στάση θα κρατήσουν και κάποιοι παραγωγοί σκληρού σίτου, τη φωνή των οποίων ακούσαμε και προχωρήσαμε στη συμφωνία με τον κ. Μπαλούκα. Φωνή που έλεγε ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης οικονομικής ρευστότητας και ας μην ανταποκρίνεται στα φετινά αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα η προσφορά του ιδιώτη. Άλλοι ίσως περιμένουν τις διεθνείς εξελίξεις που ακούγονται ότι θα συμβούν με Ουκρανία και Ρωσία στις 17 του μήνα. Έπρεπε όμως να υπάρξει μία συμφωνία για να ταρακουνήσει την αγορά» καταλήγει, με δηλώσεις του στην «ΥΧ» ο κ.Κουκούτσης.