Το 2ο Trophy Meet-up ανέδειξε τη δυναμική του αγροδιατροφικού κλάδου για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Trophy Meet-up στην Αθήνα την Τρίτη 25 Απρίλιου 2023 στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση εστίασε στη δυναμική που παρουσιάζει ο κλάδος της αγροδιατροφής, ο οποίος προσφέρει ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες δραστηριοποίησης για νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα, κατά το 2ο Trophy Meet-up αναδείχθηκαν επιτυχημένες πρακτικές, πρωτοβουλίες και επιχειρηματικά παραδείγματα.

Trophy Meet-ups έχουν ως στόχο την ανάδειξη ευκαιριών, βέλτιστων πρακτικών καθώς και των προοπτικών του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, προσκεκλημένοι του 2oυ Trophy Meet-up ήταν ο κ. Γεώργιος Κουρέτας, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ, ο κ. Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ο κ. Θεοχάρης Μωυσιάδης, Υπεύθυνος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Future Intelligence Ltd, ο κ. Βασίλης Στενός, Ιδρυτής και CEO, Solmeyea, η κα. Σοφία Δρακοπούλου και η κα. Αναστασία Κρητικού, Συνιδρύτριες, Track4Value.

Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups, παρουσίασαν τις ιδέες και τα project τους και είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σύντομα εργαστήρια παραγωγής ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές που συζητήθηκαν, ενώ είχαν και ευκαιρίες δικτύωσης.

Το 2ο Trophy Meet-up συνδιοργανώθηκε από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Perrotis College, το ΜΒΑ και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Υλοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά θα υλοποιήσει μια σειρά από Trophy Meet-ups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το TrophyΤροφή και τις δράσεις που θα ακολουθήσουν μπορείτε να βρείτε εδώ.