Στα 36 λεπτά το σκληρό σιτάρι στη συμφωνία Πλατυκάμπου με Μπαλούκα

Αύξηση 6 λεπτά στον παραγωγό για την πώληση σκληρού σίτου, ανακοίνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου από την πρώτη, αρχική τιμή. Έτσι από τα 30 λεπτά που είχε ανακοινωθεί μετά την συμφωνία με τους Αφους Μπαλούκα και η οποία δεν κινητοποίησε ιδιαίτερα τους παραγωγούς, ανακοινώθηκε προ ημερών η νέα συμφωνία που προβλέπει 36 λεπτά στον παραγωγό και 38λ στον Συνεταιρισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γιάννη Κουκούτση «πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, στο πλαίσιο της αντιστροφής του κλίματος που σημειώνεται στο εμπόριο των σιτηρών .Προτρέπω τους παραγωγούς να λειτουργήσουν με σύνεση και να εκμεταλλευτούν αυτή τη θετική συγκυρία. Τα 36 λεπτά είναι μία καλή τιμή που σίγουρα καλύπτει το κόστος παραγωγής. Η περσινή χρονιά όταν η τιμή έφτασε στα 50 λεπτά και στη συνέχεια κατρακύλησε στα 24λ, θα πρέπει να μας παραδειγματίσει» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο Συνεταιρισμός διαθέτει προς πώληση 3.000 τόνους σκληρού σίτου, ενώ άλλοι 3.000 τόνοι είναι αποθηκευμένοι με μαλακό σιτάρι και κριθάρι. Οι τιμές στο μαλακό είναι στάσιμες, στα 17 λεπτά, χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα και αντίστοιχα στο κριθάρι στα 16 λεπτά.