Αγκάθι η εκκαθάριση του οργανισμού Κωπαΐδας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Διευκρινήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα των 120 δόσεων ζητούν οι αγρότες της Κωπαΐδας, με τη συνδρομή των βουλευτών της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, στη διαδικασία ένταξης, ωφελημένοι είναι αυτοί των οποίων τα τέλη είχαν βεβαιωθεί πριν από τις 31/12/2018.

Δυστυχώς, όμως, για έναν μεγάλο αριθμό αγροτών δεν έχει γίνει ακόμη η εκκαθάριση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν σε αυτή την ευεργετική ρύθμιση. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν γίνεται αναφορά για την ένταξη αγροτών της Κωπαΐδας στη ρύθμιση των οφειλών.

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος, επισημαίνει ότι γίνονται όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα: «Γίνεται μία προσπάθεια διευθέτησης του προβλήματος, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο των αγροτών. Στη ρύθμιση αυτή θα ενταχθεί και το θέμα των προσαυξήσεων. Το πρόβλημα, όμως, εστιάζεται στην ολοκλήρωση της εκκαθάρισης από τους εκκαθαριστές του πρώην οργανισμού Κωπαΐδας, για την επίλυση αυτού του ζητήματος».

Οι οφειλές των αγροτών προς τον πρώην οργανισμό και κατ’ επέκταση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που ανέλαβε τη διαχείριση, αποτελούν ένα μόνιμο αγκάθι. Η εύρυθμη λειτουργία της άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου είναι προϋπόθεση και της οικονομικής αυτάρκειας.

Η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης θα δώσει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να αξιοποιήσουν την περιουσία του πρώην οργανισμού, προς όφελος των αγροτών της περιοχής.