«Προσοχή στο μέλι», προειδοποιεί ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας

Τα μάτια τους δεκατέσσερα θα πρέπει να έχουν οι καταναλωτές, σε ό,τι αφορά την αγορά του μελιού ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς οι απάτες σε βάρος τους αποτελεί αυτή την περίοδο σύνηθες φαινόμενο. Όπως αναφέρει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας, οι καταναλωτές θα πρέπει να αγοράζουν μέλι επώνυμο, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει ετικέτα με τα προβλεπόμενα εκ του νόμου στοιχεία. Προτείνεται, δε, να προτιμήσουν κάποιον μελισσοκόμο της περιοχής τους, τονίζοντας πως ο νομός Αιτωλοακαρνανίας διαθέτει περισσότερους από 1.000 μελισσοκόμους, με τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές, ώστε να μην αγοράζουν από πλανόδιους που, κατά κύριο λόγο, εμφανίζονται νυχτερινές ώρες στις πλατείες και προσφέρουν συσκευασίες των 3 ή 5 κιλών έναντι εξευτελιστικής τιμής και, φυσικά, χωρίς ετικέτα. «Δεν είναι μέλι, είναι σιρόπι. Κοινώς, ζαχαρόνερο χρωματισμένο!

Στην καλύτερη περίπτωση, έχει και λίγο μέλι μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος. Αναφορικά με το μέλι από σούπερ μάρκετ, ο καταναλωτής θα πρέπει να διαβάζει για τις χώρες προέλευσής του και όχι μόνο την τιμή και, φυσικά, να προτιμά τα ελληνικά που μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά το αξίζουν και με το παραπάνω.