Ενίσχυση και προβολή των τοπικών βιολογικών προϊόντων στην Στερεά Ελλάδα

Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EURGJOU για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη καλεί παραγωγούς και μεταποιητές βιολογικών προϊόντων να ενισχύσουν τις δράσεις του.
Σύμφωνα με στελέχη της περιφέρειας, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την προώθηση βιολογικών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, γαλακτοκομικών και μελιού στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών Ηνωμένων, των Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας. Υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης των βιολογικών προϊόντων με την απευθείας προβολή σε καταναλωτές, επαγγελματίες εστίασης, ειδικούς στη γαστρονομία, δημοσιογράφους και άλλους.
Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, κάνει λόγο για σημαντική στήριξη των παραγωγών βιολογικών προϊόντων της περιφέρειας, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ. «Στόχος μας είναι η προβολή των εξαιρετικών προϊόντων της στερεοελλαδίτικης γης, η ενίσχυση των παραγωγών μας και η τόνωση της τοπικής οικονομίας».
Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται και η δήλωση του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τάσου Βελισσαρίου, κάνοντας έκκληση σε παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, μεταποιητές και εμπόρους, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. «Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ενίσχυση της ταυτότητας των προϊόντων που παράγονται στην περιφέρειά μας, και στην ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας, ενισχύοντας παράλληλα τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα αξίας».
Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προοπτική των προϊόντων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει να καλύψει οικονομικά τις δράσεις του πρώτου έτους, ώστε να μπορέσει να εκκινήσει δυναμικά το πρόγραμμα μέχρι να γίνουν οι πρώτες εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη την επικοινωνία στα social media και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με πρώτο σημείο αναφοράς το εκθεσιακό πλάνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αραβική Χερσόνησο.
Τέλος, η βιολογική γεωργία για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που θα αποτελέσει την πλατφόρμα ανάπτυξης δραστηριοτήτων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ενίσχυση της οικονομίας γενικότερα.