Ηλεία: Πέταξαν κοντά στο φράγμα του Αλφειού ζωντανή κατσίκα που είχε ακρωτηριαστεί λόγω παστουρώματος

Το παστούρωμα είναι μια βάναυση πρακτική δεσίματος με σχοινί, που συχνά οδηγεί σε ακρωτηριασμό
17/09/2025
55'' διάβασμα
ileia-petaxan-konta-sto-fragma-tou-alfeiou-zontani-katsika-pou-eiche-akrotiriastei-logo-pastouromatos-362237

Θύμα ανθρώπινης αγριότητας έπεσε μια κατσίκα στην Ηλεία που βρέθηκε ακρωτηριασμένη και πεταμένη κοντά στο φράγμα του Αλφειού.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η κατσίκα, την οποία βρήκαν πολίτες στην άκρη του δρόμου, ήταν εγκαταλελειμμένη για περισσότερες από 24 ώρες μέσα σε βάτα.

10 χρόνια «ΥΧ»: Οι αναγνώστες αξιολογούν

Κτηνίατροι που εξέτασαν το ζωό κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πόδι της κατσίκας δεν κόπηκε από ατύχημα, αλλά εξαιτίας παστωρούματος — της βάναυσης πρακτικής δεσίματος με σχοινί, που συχνά οδηγεί σε ακρωτηριασμό.

Μετά τις πρώτες βοήθειες που έλαβε, η κατσίκα σχεδιάζεται να μεταφερθεί στην Αθήνα, ώστε να έχει την ευκαιρία για μια ζωή χωρίς πόνο.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κρεστένων «Νοιάζομαι» ζητά τη στήριξη των πολιτών για την κάλυψη των πρώτων κτηνιατρικών εξόδων και της μεταφοράς.

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: