Ενδιαφέρον από στρατηγικό επενδυτή για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ

Ενδιαφέρον από στρατηγικό επενδυτή για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ

Ένα βήμα πιο κοντά στην επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ συνιστά η αίτηση ενδιαφέροντος εξαγοράς της πτωχευτικής περιουσίας της εταιρείας από στρατηγικό επενδυτή.

Το ενδιαφέρον γνωστοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στους συμμετέχοντες στο συμβούλιο των πιστωτών ενώ έχει κοινοποιηθεί και στην σύνδικο πτώχευσης.

Όπως μεταδίδει το ert.gr, η αίτηση κάνει μνεία για την επαναδραστηριοποίηση μέρους των λειτουργικών εγκαταστάσεων της πτωχευμένης εταιρείας, με άμεση πρόθεση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, υπό νέο εταιρικό καθεστώς.

Η ομάδα εργασίας εξειδικευμένων πρώην στελεχών της εταιρείας και τεχνοκρατών που έχει συσταθεί, με στόχο την εκπόνηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου, έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε το αίτημα ενδιαφέροντος να πάρει τη μορφή πρότασης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει στο προσκήνιο ένα πρόβλημα σχετικά με το κενό που υπάρχει για το νομικό καθεστώς για τους επενδυτές. Το πρόβλημα είναι ότι ο νέος επενδυτής θα βρεθεί μπροστά σε εκποιήσεις εργοστασίων, το τίμημα των οποίων θα πάει στους προνομιακούς πιστωτές που είναι οι εργαζόμενοι και το ΙΚΑ.

«Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που πρέπει να πάρει θέση η κυβέρνηση για το αν θα δουλέψουμε, ή θα κάνουμε τα εργοστάσια βίδες. Περιμένουμε λοιπόν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακοπή πλειστηριασμών, έτσι για να αποδείξουμε πως δεν φτάνει να έρχονται οι επενδυτές πρέπει να έχουν και το κατάλληλο περιβάλλον για να δουλέψουν», σημείωσε με έμφαση μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο τελευταίος Δ/νων Σύμβουλος της ΕΝ ΚΛΩ, Ιωάννης Μουσουλίδης.

Αξίζει δε να αναφερθεί πως ο νέος Στρατηγικός επενδυτής έχει ζητήσει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους για το θέμα.

Ο κ. Μουσουλίδης πρόσθεσε πως η διαδικασία θα προχωρήσει μέχρι κεραίας, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο κινείται στη βάση της Κοινωνικής Οικονομίας και προβλέπει την λειτουργία των εργοστασίων αρχικά σε Κομοτηνή και Νάουσα με περίπου 350 εργαζόμενους να επιστρέφουν μετά από 8 χρόνια στις θέσεις εργασίας τους.

Σε δεύτερη φάση οι θέσεις εργασίας θα φτάσουν τις 600 περίπου.