Άδ. Γεωργιάδης: Ξαναγεμίζει από σήμερα ο «κουμπαράς» του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Υλοποιείται από σήμερα η δεύτερη φάση του προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας για παροχή δανείων στις επιχειρήσεις με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός είπε: «Έχουμε να ανακοινώσουμε από σήμερα και τις επόμενες μέρες πολλά νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Σήμερα μεταφέρθηκε το νέο ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων στο Ταμείο Εγγυοδοσίας.

Ξεκινάμε τη δεύτερη φάση, όπου τώρα θα έχει μεγαλύτερο ποσό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και λιγότερο για τις πολύ μεγάλες. Άρα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πάρουν περίπου άλλα 3 δισεκατομμύρια σε δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο».

Ο ίδιος ανέφερε ότι σημειώθηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα δάνεια εγκρίθηκαν από την τράπεζα, «αλλά είχαν τελειώσει τα χρήματα» και κατέληξε ότι «με τα νέα χρήματα γεμίζει πάλι ο κουμπαράς, ώστε εκείνοι των οποίων το δάνειό τους εγκρίθηκε από την τράπεζα να μπορούν να πάνε να το εκταμιεύσουν».