Άδεια παραγωγού από την ΡΑΕ έλαβε η Bellamia Farms

Τη βεβαίωση παραγωγού της Βellamia Farms για τα θερμοκήπια της Bellamia Farms τα οποία λειτουργούν με τεχνολογία ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας) κι έχουν ισχύ 8,8 MW ενέκρινε η ΡΑΕ.

Πρόκειται, όπως έχoυν γράψει η «Ύπαιθρος Χώρα» και το ypaithros.gr, για την πρώτη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιεί στην Ελλάδα το fund του οποίου ηγείται ο πρώην διοικητής της ΑΤΕbank, Δημήρης Μηλιάκος. Το πρότζεκτ, ύψους 30 εκατ. ευρώ υλοποιείται στη Λαμία σε μισθωμένο χώρο της ΕΤΑΔ έκτασης 255 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 160 στρέμματα καταλαμβάνουν οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί σε τρία είδη ντομάτας (μεγαλόκαρπη, τσαμπί και ντοματίνι), χρησιμοποιώντας καινοτόμο τεχνολογία (θερμοκήπια semi closed, δηλαδή μικροκλίματος), ενώ η παραγωγή υπολογίζεται σε 12.000 τόνους ετησίως για τη διάθεση των οποίων έχουν ήδη κλειστεί συμφωνίες με μεγάλες αλυσίδες λιανικής. Aυτό το διάστημα η Bellamia Farms βρίσκεται εν αναμονή των όρων σύνδεσης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.