Αγώνας δρόμου για να μείνει ζωντανή η συμφωνία Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη

Αγώνας δρόμου για να μείνει ζωντανό το ντηλ Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη

Σε μπαράζ επαφών προκειμένου να  προχωρήσει η συμφωνία Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη και να αποφευχθεί ένα ναυάγιο με ανυπολόγιστες συνέπειες για την αγορά επιδίδονται τις τελευταίες ώρες οι εμπλεκόμενοι.

Η καθυστέρηση στην έκδοση της απαραίτητης δικαστικής απόφασης δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα σοβαρό «αγκάθι» για την υλοποίηση του ντηλ αφού ενεργοποιεί αυτόματα μια από τις διαλυτικές αιρέσεις που περιλαμβάνει το συμφωνητικό. Ωστόσο η κοινή θέληση τόσο των δύο επιχειρήσεων όσο και των πιστωτριών τραπεζών να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση αφήνει ανοιχτό το παράθυρο αισιοδοξίας ότι τα εμπόδια θα ξεπεραστούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι για σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου έχει προγραμματισθεί νέα συνάντηση προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα που δημιουργεί η έκδοση της –καθυστερημένης- απόφασης.

Η τελευταία δεν πρόκειται να δημοσιευθεί πριν από την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν μεταφερθεί προφορικά στα δύο εμπλεκόμενα μέρη, προβλέπει τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας στη νέα εταιρεία στην οποία θα μεταφερθούν τα assets της Μαρινόπουλος. Την ίδια στιγμή τα αρμόδια τμήματα των δύο εταιρειών εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τους χρόνους υποβολής και εκδίκασης τριτανακοπών, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι –δεδομένης της «καλής θέλησης» και της επιθυμίας να βρεθεί λύση- τα εμπόδια μπορούν να ξεπερασθούν.

Το νομικό κομμάτι βέβαια δεν είναι ο μοναδικός «αστερίσκος» της υπόθεσης, καθώς η ενδιάμεση χρηματοδότηση έχει εξαντληθεί και η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου καταβλήθηκε με χρήματα που εισέφερε η οικογένεια Σκλαβενίτη. Η τελευταία, πάντως, φέρεται να παραμένει προσηλωμένη στην επιτυχή ολοκλήρωση του ντηλ που θα την μετατρέψει στο μεγαλύτερο λιανεμπορικό όμιλο της χώρας.