Αυτό το άρθρο είναι 15 μηνών

Άγραφα: Διαπεριφερειακή συνεργασία για την ανάδειξη της λίμνης Κρεμαστών

31.03.2023
1' διάβασμα
agrafa-diaperifereiaki-synergasia-gia-tin-anadeixi-tis-limnis-kremaston-288719

Με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση και διαχείριση της λίμνης των Κρεμαστών, οι περιφέρειες Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας έχουν ξεκινήσει από το 2022 κοινές δράσεις, των οποίων τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν ήδη να γίνονται εμφανή.

Σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων των δύο περιφερειών, τέθηκαν τα ζητήματα της βιώσιμης ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, ώστε με τη σειρά τους επιχειρηματίες να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και σταδιακά να αρχίσει η υλοποίησή τους.

Σε δήλωσή του στην «ΥΧ» ο Άρης Τασιός, αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αναφέρθηκε σε μία ολιστική προσέγγιση αξιοποίησης της λίμνης: «Διάφοροι φορείς και από τις δύο περιφέρειες έχουν εκδηλώσει σημαντικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιοχής. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι δήμοι Αγράφων, Καρπενησίου, Αμφιλοχίας και Αγρινίου. Ο δικός μας στόχος είναι να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα στην περιοχή, ώστε από την πλευρά των επιχειρηματιών να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα και να γίνεται εύκολη η έλευση των επισκεπτών».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ήδη έχει ξεκινήσει η δραστηριότητα επιχειρήσεων στον εναλλακτικό τουρισμό και κυρίως στην περιήγηση στη λίμνη. Οι πλωτές εξέδρες συμβάλλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς σε συνδυασμό με διάφορες εκδηλώσεις την καλοκαιρινή περίοδο ανεβαίνει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στις υδατοκαλλιέργειες έχουν ξεκινήσει την παραγωγή ψαριών γλυκού νερού, με ήπιες και φιλικές μεθόδους στο περιβάλλον.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στον τομέα της μελισσοκομίας, καθώς, λόγω της πλούσιας βιοποικιλότητας που υπάρχει στην περιοχή, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εκμεταλλεύσεις.