Άγραφα: Ενισχύεται η ηλεκτροδότηση των κτηνοτροφικών μονάδων

Στην ολοκλήρωση των εργασιών ηλεκτροδότησης όλων των κτηνοτρόφων της τοπικής κοινότητας Τοπολιανής, που υπέβαλαν αίτηση στη ΔΕΗ, προχώρησε ο Δήμος Αγράφων. Αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» του υπουργείου Εσωτερικών, στήριξε τους κτηνοτρόφους της περιοχής, για τους οποίους, και μέχρι σήμερα, το ηλεκτρικό ρεύμα στις κτηνοτροφικές τους μονάδες ήταν άγνωστη έννοια.
Όπως υποστηρίζει στην «ΥΧ» ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, «οι πρακτικές αυτές ενισχύουν την παραμονή των κτηνοτρόφων στις μονάδες τους και ειδικότερα των νέων, για τους οποίους το ρεύμα αποτελεί βασικό εργαλείο στην εργασία τους».
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί εξ ορισμού μία περιοχή με πολλά προβλήματα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων ασχολείται με την κτηνοτροφία και η μέχρι τώρα εικόνα της κατάστασης αυτής δεν είναι η καλύτερη. Κάθε χρόνο, το ποσοστό των απασχολούμενων σε αυτό το επάγγελμα μειώνεται, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται κοινωνικά και οικονομικά ο τόπος.
Ο δήμος προσπαθεί με όλες τις δυνατότητες που έχει να αντεπεξέλθει στα προβλήματα, αλλά χρειάζονται μεθοδευμένες παρεμβάσεις από την πλευρά της πολιτείας και χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι δημόσιες υποδομές παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις και όλη η κατάσταση συνθέτει ένα τοπίο εχθρικό για την παραμονή των νέων στην περιοχή.