Αγριόχοιροι καταστρέφουν καλλιέργειες και προκαλούν …τροχαία στην Φθιώτιδα

Για αυξημένο αριθμό αγριόχοιρων στη Φθιώτιδα κάνουν λόγο πολλοί παραγωγοί του νομού των οποίων οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί από την επιδρομή των άγριων αυτών ζώων. Την εποχή αυτή πολλές καλλιέργειες έχουν ξεκινήσει την παραγωγή τους, με αποτέλεσμα οι αγριόχοιροι να βρίσκουν εύκολα τροφή.

Η παρουσία των ζώων αυτών ακόμη και μέσα στις κατοικημένες περιοχές θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Γουλέμι Φθιώτιδας, όπου η παρουσία των ζώων είναι καθημερινή ακόμη και μέσα στον οικισμό. Τη δύσκολη αυτή κατάσταση περιγράφει στην «ΥΧ» ο Γιάννης Λιάρτης, αγρότης και πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Γουλεμίου:

«Συγχωριανοί μου παραγωγοί έχουν αφήσει τις καλλιέργειές τους λόγω των καταστροφών από τις επιδρομές των αγριόχοιρων. Όπως είναι γνωστό, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών μας δεν εντάσσονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα ή να τα παρατήσουμε ή να στραφούμε σε άλλες λιγότερο επικερδείς καλλιέργειες. Η παρουσία των ζώων αυτών ακόμη και μέσα στις κατοικημένες περιοχές θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Προβλήματα όμως και στην καθημερινότητα όλων των κατοίκων προκαλεί η παρουσία των αγριόχοιρων στους δρόμους της περιοχής, καθώς έχουν αναφερθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα. Πριν από λίγες μέρες, στον δρόμο Ηράκλειας – Δαμάστας του Δήμου Λαμιέων, η σύγκρουση αυτοκινήτου με αγριογούρουνο λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή των ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.