Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: Τεράστιες ζημιές στους ελαιώνες λόγω του πρόσφατου καύσωνα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως:« αφουγκραζόμενος την αγωνία χιλιάδων αγροτών με την παρούσα ανακοίνωση , θέλει να απευθυνθεί προς όλους όσους σχετίζονται με την αγροτική πολιτική (Υπουργείο Γεωργίας , ΕΛ.ΓΑ. , Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας) και ν’ αναδείξει την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στους ελαιώνες από τις πρόσφατες ακραίες υψηλές θερμοκρασίες.

Επειδή οι ελαιώνες , ήταν στο κρίσιμο στάδιο της καρπόδεσης και γεννιόνται εύλογες αμφιβολίες για την παραγωγή του προσεχούς χειμώνα ζητούμε από τον ΕΛΓΑ – καθότι τον πληρώνουμε με την Ενεργοποίηση της Επιδότησης – να αποστείλει τάχιστα κλιμάκια καταγραφής & εκτίμησης των ζημιών και να προβεί σε αποζημιώσεις προς όλους τους πληγέντες Αγρότες.

Επίσης , να υπενθυμίσουμε προς την ηγεσία του ΕΛΓΑ ότι ο οργανισμός συντηρείται αποκλειστικά και μόνο με χρήματα των Αγροτών , οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι κατώτερες του αναμενόμενου και εάν δεν πληρωθεί στην ώρα του το χρέος αποστέλλεται στην εφορία στερώντας από τον Αγρότη φορολογική ενημερότητα.

Οι ακραίες κλιματολογικέ συνθήκες σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής & τις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου καθιστούν το μέλλον του Αγρότη εξαιρετικά αβέβαιο.

Χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων , μείωση Κοινοτικών Ενισχύσεων , υψηλή φορολογία & ασφαλιστικό , Δασικοί χάρτες , αισχροκέρδεια εμπόρων , υψηλό κόστος παράγωγης ( τιμές λιπασμάτων , αγροεφοδίων , ημερομίσθια ) συνομολογούν στo ότι σε λίγα χρονιά από σήμερα ο αγρότης θα έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης.

Απευθυνόμαστε προς τα συναρμόδια Υπουργεία που έχουν ευθύνη στην χάραξη αγροτικής πολίτικης να προχωρήσουν προς επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων των Αγροτών γιατί πολύ άπλα σε λίγα χρονιά από σήμερα ο Αγρότης δεν θα υπάρχει , η πρωτογενής παραγωγή θα έχει καταρρεύσει και εταιρείες θα αγοράζουν τα προϊόντα μας σ’ εξευτελιστικές τιμές και θα πωλούνται στους καταναλωτές πανάκριβα . Σταματήστε τον εμπαιγμό των Αγροτών διότι η καταστροφή μας θα ισοδυναμεί με καταστροφή του αγροτοδιατροφικού τομέα της Ελλάδας».