Αιγοπρόβειο γάλα: Δυναμώνουν οι κτηνοτρόφοι με τη νέα συμφωνία της ομάδας του Ολύμπου στο 1,65 ευρώ/κιλό

Νέα θετική εξέλιξη στην έναρξη της γαλακτοκομικής περιόδου είναι η συμφωνία που γνωστοποιήθηκε μεταξύ της «Ομάδας Κτηνοτρόφων Ολύμπου» από τα Καλύβια Ελασσόνας και της τυροκομικής επιχείρησης «Μπέλας».

Η συμφωνία προβλέπει τιμή αγοράς 2.000 τόνων πρόβειου γάλακτος στο 1,60 ευρώ/κιλό, συν 5 λεπτά συνεταιριστικό μπόνους, κατά τα πρότυπα της συμφωνίας του συνεταιρισμού Λιβαδίου.

Σε δηλώσεις του στην «ΥΧ» το μέλος της ομάδας Γιώργος Ζέτας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κλείσιμο της συμφωνίας που βρίσκει την ομάδα των κτηνοτρόφων να συνεχίζει τη συνεργασία του για τέταρτη συνεχή χρονιά με την ίδια επιχείρηση.

Στη συνέχεια ο κ. Ζέτας πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον συνεταιρισμό του Λιβαδίου που έκλεισε την πρόσφατη συμφωνία και δημιούργησε τη γέφυρα για να έρθουμε εμείς και να πατήσουμε σφραγίζοντας τη δική μας συμφωνία».

Πεποίθηση των κτηνοτρόφων είναι ότι όσο συνεχίζουν να ανακοινώνονται συμφωνίες σε αυτά τα επίπεδα, η πίεση προς τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να προσφέρουν βιώσιμες τιμές θα αυξάνεται.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο αιγοπρόβειο γάλα
στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί από σήμερα Παρασκευή 21/10