Αιτωλοακαρνανία: Χωρίς νερό οι αγρότες για το πότισμα των χωραφιών

Την οργή και την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι, αν και έχει ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος, δεν υπάρχει νερό στα αρδευτικά δίκτυα για να ποτιστούν τα χωράφια, αλλά και για την εκκρεμότητα που υπάρχει με τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, εξέφρασε στον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Φίλια, αντιπροσωπεία των ΔΣ της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και των Αγροτικών Συλλόγων Νεοχωρίου και Κατοχής.

«Θεωρούμε απαράδεκτο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στη διώρυγα και μέσα Μαΐου δεν υπάρχει ακόμα νερό. Από την πλευρά της, η περιφέρεια, μέσω του αντιπεριφερειάρχη, δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση.

Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Για το θέμα των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης υπογραμμίζεται πως πρόκειται για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται εδώ και σχεδόν μια δεκαετία με λογικές «μπαλώματος» και αναβολής της αντιμετώπισής του.

«Εμείς, από την πλευρά μας, θέσαμε τους προβληματισμούς μας στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, πως αφενός τα Διαχειριστικά Σχέδια μάς βρίσκουν σύμφωνους, αφετέρου πάγιο αίτημά μας είναι να μην επηρεάζουν οι βοσκότοποι τις Άμεσες Ενισχύσεις. Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους», τονίζεται στην ανακοίνωση.