Αλ. Κοντός: Η συντριπτική πλειοψηφία των συνεταιριστών προχωρούν στη δημιουργία του νέου σχήματος, αφήνοντας πίσω αυτούς που αδυνατούν να κάνουν το μεγάλο βήμα

Αλ. Κοντός: Στο νέο εγχείρημα δεν έχουν θέση πρόσωπα που θα συνεχίσουν να έχουν συμμετοχή στην ΠΑΣΕΓΕΣ

«Στο νέο συνεταιριστικό εγχείρημα δε μπορούν να έχουν θέση πρόσωπα που θα επιλέξουν να συνεχίσουν να έχουν συμμετοχή στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ο ρόλος της οποίας είναι, μεταξύ άλλων, απαξιωμένος και παρωχημένος».

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε αποκλειστική δήλωσή του προς το ypaithros.gr ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ, Αλέξανδρος Κοντός.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς για τη συμμετοχή στελεχών της ΠΑΣΕΓΕΣ στο νέο Σύνδεσμο συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων, ο κ. Κοντός απάντησε:

«Αυτό που τους τελευταίους μήνες κάνουμε όλοι εμείς, εκπρόσωποι σημαντικών συνεταιριστικών οργανώσεων και  επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, είναι να διαμορφώσουμε το νέο φορέα που θα εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συνεταιριστικό Κίνημα της Ελλάδας, θα το βοηθήσει να ισχυροποιηθεί και να ξαναβρεί την πραγματική σημασία του και κατ΄ επέκταση θα υποστηρίξει ουσιαστικά τους Έλληνες αγρότες, που βιώνουν μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκπρόσωποι μεγάλων και μικρών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, με κοινό στοιχείο την καθαρή συνεταιριστική συνείδηση, αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός Συνδέσμου, ο οποίος δε θα έχει καμία σχέση με λάθη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητος, οικονομικά αυτάρκης και θα είναι σε θέση να συμβάλει ουσιαστικά, ακόμα και να πρωτοστατήσει, στην ανάταση του αγροτικού τομέα της χώρα μας. 

Πιστεύω ότι στο εγχείρημα αυτό δε μπορούν να έχουν θέση πρόσωπα που θα επιλέξουν να συνεχίσουν να έχουν συμμετοχή στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ο ρόλος της οποίας είναι, μεταξύ άλλων, απαξιωμένος και παρωχημένος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνεταιριστών αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία του νέου σχήματος, αφήνοντας πίσω αυτούς που αδυνατούν να κάνουν το μεγάλο βήμα που επιτάσσουν οι νέες συνθήκες».