ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ: 95 Χρόνια Εκλεκτό Ελληνικό Μέλι

Mε πάνω από 40 βραβεία παγκοσμίως, βρίσκεται στα ράφια των καλύτερων καταστημάτων σε πάνω από 37 χώρες του κόσμου και στις πέντε ηπείρους

Από το 1928 μέχρι σήμερα, είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και αφοσιωμένοι στους ανθρώπους μας για να συνεχίσουμε να παράγουμε το μέλι που αγάπησε όλη η Ελλάδα. Οι μελισσοκόμοι συνεργάτες μας, σε όλη τη χώρα, συλλέγουν το μέλι και εμείς επιλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες. Τα εξειδικευμένα τμήματα Οργανοληπτικού και Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας μας διασφαλίζουν το μέλι ως προς την ποιότητα, την προέλευση, τη γεύση, το χρώμα και το άρωμά του. Το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητάς μας είναι ένα από τα εγκυρότερα και παλαιότερα στην Ευρώπη.

Η ιστορία μας ξεκινάει νωρίτερα από την ίδρυση της εταιρείας μας. Το 1896, ο πατέρας των ιδρυτών, Γεώργιος Πίττας, διαφημίζει στην εφημερίδα «Εστία» την επιχείρηση «Εδωδίμων Αποικιακών» που διατηρούσε στην οδό Σταδίου. Μεταξύ των προϊόντων είναι και το μέλι Υμηττού. Το 1928, οι Αλέξανδρος και Παναγιώτης Πίττας ιδρύουν την εταιρεία στην οδό Σωκράτους και προχωρούν σε μια πρωτοποριακή ενέργεια, που άλλαξε ριζικά τον μέχρι τότε τρόπο εμπορίας και διακίνησης του μελιού, προσφέροντας το ελληνικό μέλι σε μικρές συσκευασίες, με την επωνυμία μέλι Υμηττού ΑΤΤΙΚΗ. Τα προϊόντα πωλούνται στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.

Από τη δεκαετία του 1990, συμμετέχουμε και διεξάγουμε πανεπιστημιακές έρευνες και ερευνητικά προγράμματα για το ελληνικό μέλι. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας μας είναι να έχουμε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής μελισσοκομίας, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην εξέλιξη της γνώσης και στη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού μελιού, ενός προϊόντος που θεωρείται κορυφαίο στον κόσμο.

Από την πρώτη του βράβευση το 1932, στη Διεθνή Γενική Εμπορική Έκθεση του Λονδίνου, το μέλι ΑΤΤΙΚΗ δεν έχει σταματήσει να διακρίνεται παγκοσμίως. Σήμερα, με πάνω από 40 βραβεία παγκοσμίως, βρίσκεται στα ράφια των καλύτερων καταστημάτων, σε πάνω από 37 χώρες του κόσμου και στις πέντε ηπείρους, συμμετέχει στις σημαντικότερες παγκόσμιες εκθέσεις και κάνει το ελληνικό μέλι διάσημο ανά τον κόσμο.

Είμαστε υπερήφανοι για τις βραβεύσεις τόσο των προϊόντων όσο και της εταιρείας μας, για τις διαδικασίες ποιότητας, ασφάλειας, λειτουργίας της εταιρείας και των εξαγωγών μας, αλλά κυρίως για την εμπιστοσύνη και τη διαχρονική αγάπη των καταναλωτών μας. Συνεχίζουμε, πάντα αφοσιωμένοι, σε ό,τι αξίζει αληθινά.

ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΤΤΙΚΗ – ΠΙΤΤΑΣ

• Στήριξη του πλούτου της ελληνικής φύσης, συνεχής ενημέρωση και δραστηριοποίηση για την προστασία της ελληνικής χλωρίδας.

• Έμφαση στο Τμήμα Ανάπτυξης Μελισσοκομίας και στη στήριξη της ελληνικής παραγωγής.

• Επιλογή των πιο ξεχωριστών ποικιλιών μελιού, ανάπτυξη ενός σύνθετου συστήματος Ιχνηλασιμότητας για την κατηγοριοποίηση των ποικιλιών σύμφωνα με την περιοχή, την ανθοφορία και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά και χημικά χαρακτηριστικά.

• Καθημερινός οργανοληπτικός έλεγχος που αφορά τη γεύση, τη ρευστότητα και το χρώμα της κάθε ποικιλίας αγοράς, αλλά και κάθε παρτίδας συσκευασίας, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

• Καθημερινός έλεγχος των χημικών χαρακτηριστικών της κάθε ποιότητας μελιού, εστιάζοντας σε: α) επιβεβαίωση των οργανοληπτικών ελέγχων,
β) έλεγχο παρτίδων σύμφωνα με τις βιοχημικές προδιαγραφές της κάθε ποιότητας, γ) ιχνηλασιμότητα – έλεγχο καταλοίπων και άλλων μη αποδεκτών στοιχείων σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, δ) έλεγχο συσκευασίας, ε) έρευνα και ανάπτυξη.

• Συνεχής διερεύνηση για βελτιώσεις σε συσκευασίες και παραγωγική διαδικασία για ασφαλές και υπεύθυνα παραγόμενο τελικό προϊόν.

• Σταθερά αυξημένη αναγνωρισιμότητα του προϊόντος, ένταξη στις καθημερινές συνήθειες των καταναλωτών όλων των ηλικιών και σε όσο μεγαλύτερο δίκτυο πωλήσεων ανά τον κόσμο είναι δυνατό.