Αλεξιάδης: Έρχονται ρυθμίσεις για τους ανεξόφλητους προμηθευτές του Μαρινόπουλου

Στο 100% θα αποζημιωθούν οι μικρές εταιρίες, που ήταν προμηθεύτριες του ομίλου Μαρινόπουλος ενώ υψηλό ποσοστό προβλέπεται και για τους άλλους μεγάλους προμηθευτές, που είχαν δούναι και λαβείν με την εταιρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Προηγήθηκε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Άρτας της ΝΔ, Γιώργου Στύλιου, ο οποίος τόνισε ότι  υπάρχει τεράστιο πρόβλημα  με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είχαν συνεργασία με τον όμιλο Μαρινόπουλου, έχουν κληθεί να καταβάλλουν το ΦΠΑ και ενδέχεται αυτά τα χρήματα, που τους οφείλονται να μην τα πληρωθούν ποτέ.

Σημείωσε πως το πρόβλημα είναι έντονο παντού αλλά και στην Άρτα, όπου δεκάδες παραγωγοί συνεργάζονταν με την εταιρία, μερικοί εκ των οποίων, έδιναν όλοι τους την παραγωγή σε αυτήν.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι το θέμα που αφορά στον όμιλο Μαρινόπουλου το χειρίζεται προσωπικά ο  Αλέκος Φλαμπουράρης. Σημείωσε ότι το Δημόσιο αναμένει και τις νομικές εξελίξεις αλλά και την εξέλιξη των ζητημάτων με τις εταιρίες, ώστε να έρθει όπου χρειαστεί για να επιλύσει νομικά θέματα.

Επεσήμανε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δεχτεί ένα τεράστιο πλήγμα, αλλά ότι είναι δεσμευτικό το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και δεδομένη η δημοσιονομική κατάσταση για το ΦΠΑ. Εξήγησε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι οι θέσεις εργασίας αλλά και πως από κάποια ποσά και κάτω οι προμηθευτές θα αποζημιώνονται κατά 100%. 

Άννα Στεργίου