Αλλαγές στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, όρισε τους νέους αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι εντός των ημερών θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Μεταξύ των αλλαγών που προέκυψαν, στη νέα σύνθεση του διοικητικού σχήματος της περιφέρειας ήταν και οι δύο θέσεις αντιπεριφερειαρχών, μετά τη διχοτόμηση της θεματικής ενότητας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Σύμφωνα με τη νέα σύνθεση, την Αγροτική Οικονομία και Αλιεία αναλαμβάνει ο αγρότης Κώστας Αποστολόπουλος και την κτηνοτροφία και ορεινή δασική πολιτική η MSc Δασοπονίας Κατερίνα Καλαντζή. Σε δήλωσή τους στην «ΥΧ», ο κ. Αποστολόπουλος είπε ότι «θα ενισχύσει τον ρόλο της αγροτικής οικονομίας στην περιφέρεια, με την ιδιότητα του αυτή, και επίσης θα συνεχίσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις της διοίκησης της περιφέρειας, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα τις καταστροφές στην Εύβοια».

Από την πλευρά της, η νέα αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Καλαντζή, είπε ότι «το γεγονός ενός ξεχωριστού θεματικού πεδίου στην περιφέρεια με σημείο αναφοράς την ορεινή δασοκομία και κτηνοτροφία, δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της διοίκησης της περιφέρειας σε αυτούς τους δύο κλάδους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης και στις δύο αυτές ενότητες μέχρι πρόσφατα ήταν ο Δημήτρης Βουρδάνος, ο οποίος παραμένει περιφερειακός σύμβουλος.