Αμάλθεια ΑΕ: Εξάγει ελληνικές επιτραπέζιες ελιές σε 20 χώρες

Παρά την κρίση, συνεχίζει την ανοδική της πορεία

Αμάλθεια ΑΕ: Εξάγει ελληνικές επιτραπέζιες ελιές σε 20 χώρες

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς στη χώρα μας δραστηριοποιείται στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού και στέλνει το εθνικό μας προϊόν σε περισσότερες από 20 χώρες του πλανήτη.

Η οικογενειακή επιχείρηση «Αμάλθεια ΑΕ» από το 1960 επεξεργάζεται, τυποποιεί και εμπορεύεται διάφορους τύπους ελιών υψηλής ποιότητας, που προμηθεύεται από επιλεγμένους παραγωγούς στον νομό, αλλά και από διάφορες περιοχές της χώρας. Η «Αμάλθεια» απασχολεί περίπου 70 εργαζομένους, εκτός των ανθρώπων που απασχολούνται σε παράλληλες εργασίες, ενώ επενδύει συνεχώς στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση των εγκαταστάσεών της. Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζούκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Αμάλθεια», η επιχείρηση εξάγει το 95% του προϊόντος της στη Βόρεια Αμερική και στον Καναδά, στην Αυστραλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στη Γαλλία, καθώς και σε αραβικές χώρες.

Αμάλθεια ΑΕ: Εξάγει ελληνικές επιτραπέζιες ελιές σε 20 χώρεςΣτην Ελλάδα συνεργάζεται με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. «Η εταιρεία βασίζεται στον σεβασμό της παράδοσης σε συνδυασμό με την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών και των υποδομών. Χρησιμοποιούμε σύγχρονα πρότυπα και τεχνολογίες παρακολούθησης και διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτητικές ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών», τονίζει ο κ. Ζούκας. Η εταιρεία, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας, παρουσιάζει άνοδο των οικονομικών δεικτών. Σήμερα, ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ.

Ετησίως τυποποιεί 5.000 τόνους επιτραπέζιες ελιές και περίπου 200 τόνους ελαιόλαδο. «Παρά την κρίση, η εταιρεία έχει ανοδική πορεία. Εάν το κλίμα ήταν ευνοϊκότερο, εάν δεν υπήρχε αυτή η αβεβαιότητα που ζούμε και η φορομπηχτική πολιτική, που αποθαρρύνουν τις επενδύσεις, θα είχαμε μεγαλύτερη ανάπτυξη», επισημαίνει ο κ. Ζούκας. Η δραστηριότητα της εταιρείας στον τομέα της ελιάς έχει τις ρίζες της στο 1965, όταν ο ιδρυτής Αθανάσιος Ζούκας έκανε το πρώτο βήμα στη μεταποίηση και στην εμπορία των ελιών. Αφενός, λόγω της δυναμικής του προϊόντος και αφετέρου λόγω της σκληρής δουλειάς, τη μέθοδο και τη διορατικότητα του ιδρυτή της, η ατομική επιχείρηση έγινε ομόρρυθμη και ονομάστηκε «Αθανάσιος Ζούκας και Σία» και έκανε τα πρώτα της βήματα στις αγορές του εξωτερικού.

Το 1981 ίδρυσε την «Αμάλθεια ΑΕ», η οποία ασχολήθηκε με την επεξεργασία, τη συσκευασία και την εξαγωγή των ελληνικών ελιών. Κύριοι μέτοχοι είναι τα παιδιά του ιδρυτή, ο Κωνσταντίνος και η Ευαγγελία Ζούκα, που συνεχίζουν την επιτυχία του πατέρα τους με την ίδια αγάπη για τη δουλειά και τον σεβασμό τους προς το προϊόν της ελιάς.