AΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ: Επενδύσεις με γνώμονα την παραδοσιακή νοστιμιά

Δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή με ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα

Επενδύοντας στην «παραδοσιακή νοστιμιά», που έκανε τα κοτόπουλα ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ από το 1964 αγαπητά στην προτίμηση τόσο στον οικιακό καταναλωτή όσο και στον επαγγελματία στον χώρο της εστίασης, η ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ και πάλι καινοτομεί.

«To να διατηρήσεις την παράδοση, ικανοποιώντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και επενδύοντας στην αειφόρο γεωργία, είναι ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες». Πολύ περισσότερο να μετατρέψεις έναν πτηνοτρόφο ερασιτέχνη ή επαγγελματία σε «θεματοφύλακα» της παράδοσης που προτιμάει φυτικές ζωοτροφές υψηλής διατροφικής αξίας προερχόμενες ως επί το πλείστον από αειφορικές καλλιέργειες.

Είτε παραγωγός είτε καταναλωτής, η νέα ζωοτροφή αβγοπαραγωγής ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ της σειράς «χωρίς σόγια» έρχεται να βάλει το πρώτο μικρό λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς υγιεινή διατροφή και αειφορία πάνε μαζί.

Στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής των πουλερικών δεν θα μπορούσε επιπλέον να εξαιρεθεί η τεχνική της προσθήκης αρωματικών φυτών/μειγμάτων αιθέριων ελαίων όπως επίσης και του λιναρόσπορου, τα οποία αποτελούν αντικείμενο μελέτης για το επιστημονικό τμήμα της έρευνας και ανάπτυξης της ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ.

Με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τις ευεργετικές ιδιότητες όλων των παραπάνω φυσικών πρώτων υλών στην καθημερινή διατροφή των πτηνών προάγονται τόσο η ευζωία όσο και τα ποιοτικά/γευστικά/οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Έναυσμα για τη δημιουργία του νέου προϊόντος για την αβγοπαραγωγή αποτέλεσε η επιτυχία των «χρυσών εκτροφών» ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ «Κοτοπουλα Ολύμπου» με τις πολλαπλές βραβεύσεις για τα ιδιαίτερα παραδοσιακά γευστικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που φέρουν.

 

 

Η νέα «ΖΩΟΤΡΟΦΗ ΑΥΓΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΣΟΓΙΑ»

είναι διαθέσιμη σε συσκευασία 25 κιλών για την οικόσιτη διατροφή των πουλερικών και σε επαγγελματική 40 κιλών. Ο συνδυασμός των δημητριακών με τις απαιτούμενες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ο εμπλουτισμός της ζωοτροφής με λιναρόσπορο, ρίγανη και σκόρδο μας φέρνουν πιο κοντά στην νοστιμιά του πατροπαράδοτου χωριάτικου αυγού -χωρίς οσμές- δυνατό κέλυφος και σταθερή παραγωγή.

Ο «ΧΡΥΣΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»

πωλείται παραδοσιακά ολόκληρος με το κεφάλι και τα πόδια και είναι αγαπημένο πουλερικό τόσο στη Μακεδονία όσο και στην ευρύτερη Ελλάδα. Είναι πλέον μακεδονικό έθιμο το γέμισμα του παραδοσιακού κόκορα ως το κύριο χριστουγεννιάτικο γεύμα. Βέβαια ο «Χρυσός Κόκορας ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ» είναι διαθέσιμος και όλο το έτος, ώστε να μπορεί να απολαμβάνεται όχι μόνο γεμιστός, αλλά και κρασάτος, σούπα, παστιτσάδα κερκυραϊκή, ή στο κρητικό πιλάφι.

Το «ΧΡΥΣΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ»

εκτρέφεται αποκλειστικά στις Φάρμες ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ στους πρόποδες του Ολύμπου. Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, ο καθαρός αέρας του Ολύμπου, η αύρα του Αιγαίου και η απουσία βιομηχανικής και αστικής ρύπανσης καθιστούν τον Νομό Πιερίας υποδειγματικό για την εκτροφή πουλερικών υψηλής ποιότητας. Τη διατροφή του «Χρυσού Κοτόπουλου Ολύμπου ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ» έχει επιμεληθεί πολύ προσεκτικά η ερευνητική ομάδα των ζωοτροφών ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ που έχει χρησιμοποιήσει αρωματικά φυτά όπως ρίγανη, γλυκάνισο και μείγμα αιθέριων ελαίων από κανέλα, θυμάρι, σκόρδο.

 

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό Κοτόπουλο: Ο «λευκός χρυσός» στο τραπέζι μας

Επενδύσεις

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης, η ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει να:

● Επενδύει στον Νομό Πιερίας δημιουργώντας νέα συγκροτήματα με πτηνοτροφικές φάρμες.

● Ολοκληρώνει την επένδυσή της στην επέκταση του εκκολαπτηρίου της
που αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα στα Βαλκάνια.

● Διπλασιάζει τη δυναμική της στη Βιομηχανία Παραγωγής Ζωοτροφών.

● Επενδύει στον εκσυγχρονισμό του επιστημονικού εξοπλισμού στο τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας.

● Επεκτείνει την επένδυσή της σε υποκαταστήματα χονδρικής. 

Το 2020 λειτούργησαν δύο νέα υποκαστήματα στην Τρίπολη και το Ηράκλειο. Αυτήν τη στιγμή διαθέτει υποκαταστήματα σε Αττική, Πάτρα, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες και Κομοτηνή.

Μέσα στις δυσκολίες που παρουσίασε η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας τόσο στην Πιερία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μεγάλωσε και επεκτάθηκε η ακτίνα συνεργασιών τόσο με προμηθευτές όσο και με πελάτες και είναι ελπιδοφόρο και υγιές να υπάρχει μια παράλληλη ανάπτυξη για όλους.

Η κρίση του κορωνοϊού ανέδειξε προβλήματα αλλά συγχρόνως ενδυνάμωσε όσους είχαν δυνατές βάσεις. Η ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ αντιμετωπίζει κάθε κρίση ως πρόκληση και, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, στέκεται δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή προσφέροντας προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και ανταγωνιστικά στην τιμή.