Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ, τα βλέμματα στη συνέντευξη Ντράγκι

Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ, τα βλέμματα στη συνέντευξη Ντράγκι

Αμετάβλητα στα ιστορικά τους χαμηλά αποφάσισε να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, «κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξακολουθεί να αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων.

Όσον αφορά τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι οι μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων ύψους 80 δισ. ευρώ θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017 ή και αργότερα, εφόσον χρειάζεται, και πάντως έως ότου διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή του για τον πληθωρισμό».

Η προσοχή τώρα στρέφεται στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.