«Ανάκριση» Χόγκαν στη Βουλή για το θέμα της φέτας ζητά ο ΣΕΒΓΑΠ

ΣΑΣΟΕΕ: Μεγάλο πλήγμα στην ελληνική κτηνοτροφία επιφέρει η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου CETA
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Να απαιτηθούν εξηγήσεις και διορθωτικές ενέργειες από τον Επίτροπο Γεωργίας στη Βουλή για το θέμα της φέτας ζητά, μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ).

Επιπλέον, ζητά να τεθεί το ζήτημα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να δρομολογηθεί παρέμβαση του Ευρωπαϊου Διαμεσολαβητή για τους χειρισμούς της Κομισιόν.

Αναλυτικότερα, ο ΣΕΒΓΑΠ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους από τον παραγωγικό, ακαδημαϊκό, πολιτικό και νομικό κόσμο στην προσπάθειά του, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, του να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η φέτα, ως εθνικό προϊόν, εκτός Ελλάδος.

Σκοπός της συνάντησης, επισημαίνεται, ήταν η εξεύρεση και δρομολόγηση συστηματικών και πιο αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος κατοχύρωσης της ταυτότητας που αντιμετωπίζει σήμερα η φέτα.

Δρομολογήθηκαν ήδη ορισμένες άμεσες δράσεις (τόσο σε εθνικό όσο & κοινοτικό επίπεδο) ενώ, ταυτόχρονα αποφασίστηκαν ενέργειες διεύρυνσης με την εμπλοκή πολύ περισσοτέρων σε αυτή την εθνική προσπάθεια, μεταξύ των οποίων:

– Η προσπάθεια εισόδου του θέματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση.

– Η απαίτηση εξηγήσεων και ουσιαστικών διορθωτικών ενεργειών από τον Επίτροπο Γεωργίας στη Βουλή και

– Η δρομολόγηση αιτήματος παρέμβασης του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή για τους χειρισμούς της Επιτροπής.

-Διαφήμιση-