«Αναχρονιστικό και κατευθυνόμενο» το νομοσχέδιο λένε παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Ελλάδας, ξεκαθαρίζει πως δεν θα μπει σε διάλογογο νομιμοποίησης του σχέδιου νόμου για τις λαϊκές αγορές.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:

“Σε απόλυτο κλίμα ομοψυχίας κι αγωνιστικής ενότητας, πραγματοποιήθηκε στις 27/09/2021 η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Ελλάδας.

Θέμα ημερήσιας διάταξης της εν λόγω τηλεδιάσκεψης ήταν το πολυσυζητημένο Σχέδιο Νόμου που προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στις επιτροπές και την ολομέλεια της Βουλής.

Βασικός εισηγητής, ήταν ο Νομικός Σύμβουλος της Συνομοσπονδίας ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τα επίμαχα άρθρα του Σχεδίου Νόμου παρουσία και των προέδρων Συλλόγων
Παραγωγών Επαγγελματιών αλλά και Βιομηχανικών Ειδών απ’ όλη την Ελλάδα που είχαν την ευκαιρία και την δυνατότητα να παραστούν στην συνεδρίαση.

Κοινός τόπος ήταν ότι η Κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν της καμία από τις προτάσεις των Συνδικαλιστικών Οργάνων των Λαϊκών Αγορών αλλά αντ’ αυτού το “νέο” Σχέδιο Νόμου θυμίζει την λαϊκή ρήση “άλλαξε ο μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”… παρουσιάζοντας έτσι ένα “νέο” Σχέδιο Νόμου το οποίο ύπουλα κάτω από τις δυσδιάκριτες διατάξεις του, υποκρύπτει την ύπαρξη ενός άλλου καλα μεθοδευμένου Σχεδίου Νόμου.

Έτσι έχουμε λοιπόν ένα αναχρονιστικό, σκοτεινό και μελετημένα κατευθυνόμενο Σχέδιο Νόμου εις βάρος των Λαικών Αγορών που σαν μοναδικό σκοπό του έχει την αλλοτρίωση τους και κατ’ επέκταση την ολική εξόντωση τους.

Η Γενική Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών…δεν διαπραγματεύεται και δεν υποθηκεύει το μέλλον και την ζωή των Λαϊκών Αγορών..!

Δεν συμμετέχει σε ανόητα παίγνια εις βάρος των χιλιάδων οικογενειών, που βιοπορίζονται τίμια και καθημερινά στις Λαϊκές Αγορές και δεν θα λάβει μέρος σε τακτικές που κατευθύνουν τους Έλληνες καταναλωτές σε μονόδρομους πολυεθνικών κι άλλων συμφερόντων.

Δεν πρόκειται έμμεσα ή άμεσα να συναινέσει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο στην ολική καταστροφή του υγιή πρωτογενή τομέα της χώρας που αποτελεί βασικό οικονομικό πυλώνα για την Ελλάδα και θα την οδηγήσει έτσι σε περαιτέρω οικονομικό κι όχι μόνο μαρασμό.

Κατόπιν αυτών … μετά τις κατά τόπους συνερεύσεις με πολιτικούς αλλά και κομματικούς φορείς της συμπολίτευσης αλλά και της μείζονος κι ελάσσονος αντιπολίτευσης και θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους, η Γενική Συνομοσπονδία έχει προγραμματίσει και νέα τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσει εκ νέου κ να αποφασίσει τις όποιες μορφές κινητοποιήσεων της εφ’ όσον αυτές κριθούν απαραίτητες.

Ο Πρόεδρος
Άγγελος Δερετζής

Ο Γεν. Γραμματέας
Παντελής Μόσχος”