Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο κοινό η AgroThessaly 2017

Agrothessaly: Τετραπλασιασμός επισκεπτών, τριπλασιασμός εκθετών και υπερδιπλασιασμός εκθεσιακών χώρων
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου στη Λάρισα η 11η Πανελλήνια Έκθεση Κτηνοτροφίας και Γεωργίας – AgroThessaly 2017, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου και συνδιοργανώνεται από το δήμο Λάρισας και τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Σημειώνεται, πως τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 7.00 μ.μ από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής στο χώρο της έκθεσης θα παραβρεθεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, τονίστηκε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση που επισφραγίζει τη στρατηγική συνεργασία της ΔΕΘ-HELEXPO με το δήμο Λαρισαίων.

Στις δηλώσεις του, ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή η στρατηγική συνεργασία που πιστέψαμε ως δήμος, μαζί με τα στελέχη της HELEXPO φαίνεται από την πρώτη στιγμή πως εκτοξεύεται από την ίδια την αναβάθμιση του χώρου, αλλά και από τα ίδια τα στοιχεία της διοργάνωσης που δείχνουν υπερδιπλασιασμό των εκθετών και των στεγασμένων χώρων».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε και στη στόχευση του δήμου μέσα από την έκθεση AgroThessaly, τονίζοντας την προσπάθεια που γίνεται για την εξωστρέφεια της πόλης.

«Η πόλη βαδίζοντας με διαφορετικό βηματισμό καταγράφεται πλέον ως ένας μεγάλος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης, καθώς η έκθεση AgroΤhessaly είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η περιοχή μας βρίσκεται στο κέντρο της μεγαλύτερης πεδιάδας της χώρας. Γύρω μας η αγροτική οικονομία επηρεάζει σημαντικά το οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης. Γι αυτό καλούμε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά και ευρύτερα να έρθει να παρακολουθήσει την έκθεση, διότι θα δει σημαντικά εκθέματα, θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει και ενδεχομένως να κλείσει εμπορικές συμφωνίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.

Από την πλευρά του πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Τάσος Τζήκας μίλησε με πολύ θετικά σχόλια για τη συνεργασία του με το δήμαρχο Λάρισας, αλλά και με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Νταή.

Ο κ.Τζήκας τόνισε πως η AgroΤhessaly ουσιαστικά σηματοδοτεί «την επανεκκίνηση ενός θεσμού για την πόλη «γιατί ο δήμος Λαρισαίων αποδεικνύει πως μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη».

Ο κ.Τζήκας επεσήμανε πως η AgroΤhessaly είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση που διοργανώνεται από το φορέα ΔΕΘ HELEXPO, λέγοντας πως ο νέος χαρακτήρας της έκθεσης «βάζει τη Λάρισα στο χάρτη των εκθεσιακών πόλεων»

«Η Λάρισα πιστοποιεί αυτή την πρόβλεψη με τη συμμετοχή των 167 εκθετών, των 500 εταιρειών που εκπροσωπούνται μέσω των εκθετών, των 20.000 τ.μ εκθεσιακού χώρου, αλλά και από την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα που αναμένεται» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO.

Στις αναβαθμισμένες παράλληλες εκδηλώσεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής, ενώ επικεντρώθηκε και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Η συμβολή των ελληνικών βελτιωμένων ποικιλιών στην ανάπτυξη της σύγχρονης γεωργίας – γεωργία ακριβείας», που διοργανώνει ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο της AgroΤhessaly 2017 που διοργανώνεται την Παρασκευή το βράδυ.

« Έχουμε μια πολύ σημαντική εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ, καθώς 70 επιστήμονες από 26 χώρες που ασχολούνται με τη γεωργία θα παραβρεθούν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην έκθεση AgroΤhessaly, ώστε να μιλήσουν για πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν συνολικά την αγροκτηνοτροφική ανάπτυξη» είπε ο κ.Νταής και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν συνολικά την έκθεση.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ – HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια της έκθεσης, μιλώντας για τις ομαδικές αποστολές από το εξωτερικό που θα την επισκεφτούν.

«Δεν είναι απλά μια έκθεση διότι οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι πολύ ποιοτικές και αρκετά αναβαθμισμένες. Θα έχουμε επισκέψεις εμπορικών επισκεπτών από το εξωτερικό και πιστεύουμε πως και στις επόμενες εκδηλώσεις ακόμη περισσότερες ομαδικές αποστολές από το εξωτερικό θα επισκεφτούν την έκθεση» είπε ο κ. Τσαξιρλής.

Τέλος, ο Βασίλης Σπύρου, υπεύθυνος οργάνωσης της AgroΤhessaly, επεσήμανε πως το μηνύματα των εκθετών είναι πολύ θετικά, ενώ μίλησε για την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητα που έδειξε ο δήμος Λαρισαίων για την οργάνωση της έκθεσης.

Ακολουθεί το αναλυτικό Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων της ΑgroThessaly 2017:

Πέμπτη 9/3/2017

Ωράριο Λειτουργίας των Εκθέσεων: 10:00-19:00

10:30 –13:30 ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗΣ- «Ενημερωτική εκδήλωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης και υπηρεσίες υποστήριξης της έρευνας και της καινοτομίας στην Αγροτική Παραγωγή»

15:30 -18:00 ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής- Παρουσίαση με θέμα «Αγρότες: Φορολογικό και Ασφαλιστικό»

19:00 Εγκαίνια- Την AGROTHESSALY2017 θα εγκαινιάσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος  Κόκκαλης

Παρασκευή 10/3/2017

Ωράριο Λειτουργίας των Εκθέσεων: 10:00-19:00

10:00-14:30 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- Ημερίδα με θέμα «Αειφόρος φυτική και ζωική παράγωγη: πετυχημένες πρακτικές»

15:00-17:30 ΟΠΕΚΕΠΕ- «Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης –Δήλωσης ΟΣΔΕ 2017»

18:00-20:00 ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ- «Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα η συμβολή των Ελληνικών βελτιωμένων ποικιλιών στην ανάπτυξη της σύγχρονης γεωργίας»

Σάββατο 11/3/2017

Ωράριο Λειτουργίας των Εκθέσεων: 10:00-20:00

10:00-14:00 ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- «Προτάσεις για την Ανάπτυξη του Αγροκτηνοτροφικού Τομέα»

14:15-16:15 BARILLA HELLAS AE, HORTA Srl & FONDAGRO- «Ευφυές σύστημα λήψης αποφάσεων “granoduro.net®” διαδικτυακή υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης “web assistance” (DSS –Decision Support System) για την αειφορική παραγωγή σκληρού σίτου στην Ελλάδα».

16:30-18:00 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ- «Συμβολαιακή Γεωργία και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για τους Αγρότες»

18:00-20:00 ΕΒΥΠ Ε.Ε. «Ειδικά προϊόντα θρέψης στη μεγάλη καλλιέργεια και την δενδροκομία»

Κυριακή 12/3/2017

Ωράριο Λειτουργίας των Εκθέσεων: 10:00-19:00

10:00-11:45 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

12:00-15:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΕΝΧΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ- «Γενική Συνέλευση του ΠΑ.Σ.Σ.Τ.Ε.Ε.Ε.Γ.Φ.»

15:30-18:30 ΑΓΡΟΝΟΝΕΑ – ΑΓΡΟΤΟΡΑΜΑ «Ανοιχτή συζήτηση για την δημιουργία ή όχι Αγροτικού Επιμελητηρίου»

Περισσότερες πληροφορίες στο agrothessaly.helexpo.gr

-Διαφήμιση-